JUTUT Forssa

Koko Suomi leipoo -sarjan voittaja jakaa leivontavinkkejä Hurrikaanin joulunavaustapahtumassa

Tavaratalo Hurrikaanin joulunavauksessa on mahdollista kysyä leivontavinkkejä tv:stä tutulta kotileipurilta.
Riitta Wuorio-Bäck Koko Suomi leipoo -sarjan finaalipäivän aamuna.
Riitta Wuorio-Bäck Koko Suomi leipoo -sarjan finaalipäivän aamuna.

MTV:n Koko Suomi leipoo -sarjassa voiton itselleen leiponut Riitta Wuorio-Bäck saapuu torstaina 14.11. tavaratalo Hurrikaanin Forssan myymälässä järjestettävään joulunavaustapahtumaan.

– Riitta on Kemiön myymälämme asiakas ja tiedustelimme häneltä kiinnostusta lähteä mukaan tällaiseen joulunavaustapahtumaan. Asiakkailla on mahdollisuus vaikka tiedustella leivontavinkkejä Riitalta, sillä joulun aikahan on leipomisen aikaa, tavarataloketju Hurrikaanin toimitusjohtaja Juha-Pekka Iso-Oja kertoo.

Tapahtumassa on tarjolla kotitekoisia pipareita ja glögiä sekä lisäksi asiakkaille jaetaan 300 settiä piparkakkutalomuotteja.

– Asiakkaiden kesken arvotaan myös Riitan leipoma ja tv:stä tuttu drip-cake.

Voitto kotiin

Kiireisenä kahvilayrittäjänä Wuorio-Bäck ei ole aiemmin ehtinyt tehdä tapahtumavierailuja, vaikka kysyntää on ollut.

– Tähän aikaan vuodesta Kemiönsaarella on hiljaisempaa, joten uskalsin lupautua mukaan joulunavaustapahtumiin, Riitta Wuorio-Bäck toteaa.

Riitta Wuorio-Bäck voitti tammikuussa Koko Suomi leipoo -sarjan.

– Vuonna 2017 siskoni soitti ja kertoi, että ohjelmassa oli haku päällä ja hän yllytti minua osallistumaan. Ohjelma oli tuttu, mutta aluksi en voinut kuvitellakaan osallistuvani tv-sarjaan.

Wuorio-Bäck rohkaisi mielensä ja ilmoittautui mukaan sekä suoriutui läpi haastattelujen, koekuvausten ja koeleipomisten.

– Hakijoita oli melkein tuhat. Formaatti oli nimenomaan juuri amatöörileipureille suunnattu. Avasin oman Cake My Way -kahvilani vasta samassa kuussa, kun sarja päättyi.

Riitta Wuorio-Bäckin kakut ovat kuin taideteoksia.
Riitta Wuorio-Bäckin kakut ovat kuin taideteoksia.

Kokeile rohkeasti

Suomen parhaaksi kotileipuriksi tunnustettu nainen hurahti leipomiseen kunnolla vasta vuonna 2015.

– Olin sitä ennen enemmänkin sellainen viikonloppuleipuri. Tuolloin kuitenkin aloin selvitellä, mitä voisin leipoa vanhempieni pihan tyrnipuskien sadosta. Syntyi tyrnikakku, josta lähetin muuten myös kuvan hakemukseni mukana.

Tuon jälkeen Wuorio-Bäck on katsellut lukemattoman määrän inspiraatiovideoita YouTubesta, ja loihtinut toinen toistaan upeampia taidekakkuja niin omaksi kuin sukulaisten iloksi.

– Olen vähän sellainen, että kun innostun jostain, niin lähden siihen mukaan 120-prosenttisesti, Riitta Wuorio-Bäck naurahtaa.

Joulusesonkiin Wuorio-Bäck rohkaisee kotileipureita kokeilemaan perinteisten suosikkien lisäksi myös uusia makuelämyksiä.

– Tarvitaan vain vähän kokeilunhalua, mielikuvitusta ja rohkeutta leikkiä erilaisilla mauilla. Suklaakakku kuuluu minun jouluuni, mutta maustan sen joulun makuiseksi. Esimerkiksi piparkakkumauste sopii moneen, ja sitä voi lisätä vaikka kerman joukkoon, Wuorio-Bäck vinkkaa.

Hurrikaanin joulunavaustapahtuma (Yrittäjänkaari 7), to 14.11. klo 13 alkaen.