JUTUT Koski Tl.

Koskella kohahtaa koko viikon – Tapahtumassa on paljon ohjelmaa nuorille

Koskella kohahtaa kaikkina kuluvan viikon päivinä. Kesätapahtuma Kosken Kohaus huomioi aiempaa vahvemmin nuorison monipuolisessa ohjelmatarjonnassaan.
Ravintola Karan yrittäjä Tanja Leino sanoo, että Koskella on hyvä yrittää. – Kunta panostaa yrityksiin hienosti, Leino toteaa.
Ravintola Karan yrittäjä Tanja Leino sanoo, että Koskella on hyvä yrittää. – Kunta panostaa yrityksiin hienosti, Leino toteaa.

Perinteinen kesätapahtuma Kosken Kohaus on ehtinyt jo keski-ikään.

– Tämä on 38. kerta, kun järjestämme Kohauksen. Joka vuosi järjestelyissä ja ohjelman tuottajina on aktiivisesti mukana lukuisia yrityksiä ja yhdistyksiä sekä kunta, Kosken Tl Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Tanja Leino kiittelee.

Koska tapahtuman tulevaisuus halutaan turvata, järjestäjät panostavat ohjelmatarjonnassa voimakkaasti nuoriin.

– Ajatuksena on, että tämän päivän nuorista saataisiin perinteen jatkajia. Aiemmin meillä ei ole kovin paljon ollut ohjelmaa nuorisolle, mutta nyt tämä asia korjataan. Esimerkiksi lauantaina Nuortentuvalla on konsertti, jonka pääesiintyjänä on Vilma Alina. Lisäksi kolme lähialueen bändiä pääsee esittelemään taitojaan.

Nuorille on tarjolla myös muun muassa elektronista urheilua ja mopotapahtuma.

– Nuorten tapahtumista halusimme maksuttomia, ja ne pystytäänkin toteuttamaan sponsorien tuella.

Bingoa ja kaloja

Uutena ohjelmatarjonnassa on esimerkiksi bingo.

– Siitä on tarkoitus rakentaa perinne. Bingoisäntänä toimii Kosken Sale, joka myös lahjoittaa palkinnot, Tanja Leino kertoo.

Kohaus-hölkän Leino arvelee vetävän paljon väkeä.

– Johanna Oras on suunnitellut mitalin, joka jaetaan kaikille hölkkääjille. Tämä sai minutkin ilmoittautumaan hölkkään.

Perinteinen ongintakilpailu saa uudet säännöt.

– Aiemmin kalat on punnittu, mutta nyt ne laitetaan jonoon, ja kilpailun voittaja on se, jolla on pisin kokonaissaalis. Kisaan osallistuu yleensä 30–50 kalastajaa.

Silmänruokaa tarjoilee Old Cars and Bikes tuomalla lukuisia vanhoja autoja ja moottoripyöriä näytille. Kohauksen päätöstapahtumana sunnuntaina on Lauluyhtye Valon Elämän juhlat -konsertti, joka pidetään kirkossa. Kohauksen teemana on Kosken kunta 150 vuotta.

Kosken Kohaus 22.–28.7. Lisätiedot ohjelmasta www.kohaus.fi.