Forssa

Kotikaupunkiinsa palannut matkailuneuvoja Hanna-Mari näkee Forssan uusin silmin

Kauppatorin matkailuinfo palvelee niin turisteja kuin alueen asukkaita.
Hanna-Mari Ristimäki saapui vanhaan kotikaupunkiinsa matkailuneuvojaksi Prahasta.
Hanna-Mari Ristimäki saapui vanhaan kotikaupunkiinsa matkailuneuvojaksi Prahasta.

Forssasta kymmenen vuotta pois ollut Hanna-Mari Ristimäki on palannut vanhaan kotikaupunkiinsa matkailuneuvojana.

– Näen Forssan nyt aivan eri silmin. Tämä on aika ihana paikka, Hanna-Mari Ristimäki hymyilee.

Peruskoulun päätyttyä Ristimäki perheineen muutti Fuengirolaan, jossa hän kävi suomalaisen lukion.

– Tuon ikäisenä tietysti tuntui siltä, että Forssassa ei tapahdu yhtään mitään, mutta täällähän tapahtuu vaikka mitä. Tietysti iän myötä osaa myös arvostaa eri asioita.

Ristimäki on erityisen lumoutunut Kehräämön ja Kutomon punatiilisestä historiasta ja esimerkiksi Tammelan vehreistä kansallispuistoista, jotka hän mainitsee myös alueen matkailuvalteiksi.

– Alueella on muitakin todella hienoja historiallisia kohteita, kuten esimerkiksi Jokioisten museorautatie ja vaikka Portaan Nahkurinverstas.

Forssa on Ristimäen mukaan muuttunut edukseen.

– Täältä on ollut sen verran kauan pois, että muutoksen huomaa. Forssa on muuttunut positiiviseen suuntaan, ellei keskustan tyhjiä liiketiloja lasketa. Kaupunki on panostanut puistoihin ja esimerkiksi Loimijoen varteen, josta löytyy aivan ihana kävelyreitti.

Prahasta Forssaan

Ennen Forssaan muuttamistaan Ristimäki asui Prahassa, jossa hän oli vaihdossa neljän kuukauden ajan. Ristimäki laittoi kesätyöhakemuksen vanhaan kotikaupunkiinsa.

– Matkailusihteeri Mari Noromies-Wahl otti yhteyttä kesätyöntekijöitä kartoittaessaan ja kysyi, kiinnostaisiko minua kesätyö matkailuneuvojana.

Ristimäki innostui asiasta, ja hänestä tuli kesäforssalainen.

– Myös vanhempani ovat palanneet Forssaan – ainakin väliaikaisesti. Perheeni on kovin liikkuvaista sorttia, Ristimäki nauraa.

Ristimäki viimeistelee maisterinopintojaan Tampereen yliopistossa pääaineenaan suomen kieli.

Hiljainen alkukesä

Kauppatorin matkailuinfo avasi ovensa kesäkuun alussa ja palvelee 17.8 asti. Kuluvana kesänä matkailuneuvonnan aukioloaikoja on hieman supistettu, jotta Ristimäki on päässyt vierailemaan alueen kesäkohteissa ja -tapahtumissa sekä tuottamaan niistä sisältöä matkailun sosiaalisen median tileille.

– Olen ehtinyt vierailemaan esimerkiksi Heinämessuilla, Makkaramarkkinoilla, Korteniemessä ja Suomen kuvataiteen päivänä Cafe Fönsterissä järjestetyssä Cafe Helenessä ja Taidemakasiini Itun upeassa kesänäyttelyssä.

Toistaiseksi matkailuneuvonnan kesä on alkanut melko hiljaisesti.

– Kävijöitä infossa on ollut ehkä 4-6 per päivä. Alueen asukkaita, jotka ovat tulleet hakemaan kesäesitteitä, ohikulkumatkalla olleita kotimaan matkailijoita sekä jonkin verran ulkomaalaisia turisteja. Juhannuksen jälkeinen huonompi sää on hieman rokottanut kävijöitä.

Forssan seudun matkailuneuvonta

Kauppatorin matkailuinfo on avoinna ti ja to klo 9–17, ke ja pe klo 10–16 ja la klo 10–14.

Tarjoaa ilmaista matkailuneuvontaa matkailijoille ja paikallisväestölle.

Saatavilla mm. matkailu- ja tapahtumaesitteitä sekä karttoja.

Instagram ja Facebook: VisitForssaRegion