Koulutuskeskus Tuulispään toiminta uudelle tasolle

Kanadalainen Unbound Project on myöntänyt Eläinsuojelukeskus Tuulispään perustaja Piia Anttoselle 10 000 Kanadan dollarin (noin 6 600 euroa) suuruisen apurahan koulutuskeskuksen alkurahoitusta varten.

– Kyseessä on kansainvälinen projekti, joka esittelee muun muassa tuotantoeläinten eteen töitä tekeviä naisia ympäri maailman. Projekti jakaa myös anonyymin lahjoittajan kautta apurahoja erilaisiin projekteihin, Piia Anttonen kertoo.

Unbound Project myönsi Anttoselle apurahan eläinten turvakodin kehittämiseen veganismin edistämiseksi.

– Tämä tulee viemään Tuulispään toimintaa taas aivan uudelle tasolle. Tilalle aletaan rakentaa koulutuskeskusta, jossa tullaan pitämään esimerkiksi kasvisruokakursseja, elokuvailtoja, luentoja, kouluvierailuita ja muita yhteisöllisiä tapahtumia, Piia Anttonen suunnittelee.

Järjestöjä yhteistyöhön

Anttonen anoi apurahaa nähtyään myynnissä olevan ja projektiin soveltuvan 130 neliön kokoisen siirrettävän rakennuksen.

– Nyt on paikka katsottuna valmiiksi, rakennussuunnittelija on käynyt vierailulla, ja itse rakennus on määrä siirtää tontille kolmen viikon sisään.

Apuraha kattaa rakennuksen hankkimisesta muodostuvat kustannukset, mutta remontointikustannusten kattamiseksi käynnistetään rahankeräys.

– Eri järjestöt ovat myös ilmaisseet kiinnostuksensa yhteistyöhön, Anttonen mainitsee.

Viisi vuotta takana

Somerolla toimiva Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 perustettu maatila- ja tuotantoeläinten turvakoti. Tilalla asuu tällä hetkellä yli 60 eläintä, joille kaikille on ollut yhteistä, ettei niillä ole ollut paikkaa minne mennä, tai niiden henki on ollut joskus uhattuna.

– Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon. Olen niin kiitollinen kaikesta saamastani tuesta. Tuntuu, että paikalle on tarvetta sekä eläinten että ihmisten kannalta. Ajankohta on ollut otollinen tuotantoeläinten asemasta puhumiseen, Anttonen pohtii.

Anttosen mukaan tällä hetkellä eläinystävällisempään suuntaan liikutaan nyt jopa suurin harppauksin. Vegehyllyt raivaavat tilaa ruokakaupoista ja veganismi saa mediahuomiota esimerkiksi vegaanihaasteen myötä.

– Veganismia ei tarvitse enää selitellä. Tänä vuonna vegaanihaasteeseen on ilmoittautunut jo tuplasti enemmän väkeä kuin viime vuonna. Monet ovat myös vähentäneet lihansyöntiä, mikä näkyy erilaisten vege- ja kasvistuotteiden tarjonnassa, joita lihantuottajiksi profiloituneet yritykset ovat alkaneet tuoda markkinoille. Meillä ei olisi kotimaisia vaihtoehtoja, ellei olisi kysyntää, Anttonen muistuttaa.