JUTUT

Kuissi Rockissa monipuolinen musiikkikattaus pesäpallostadionilla

Musiikkifestivaali Kuissi Rock järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa.

– Tapahtuma on lyönyt itsensä hyvin läpi Loimaalla, ja herättänyt kiinnostusta myös ulkopaikkakuntalaisissa. Tänä vuonna myimme 500 henkilön VIP-alueen loppuun jo helmikuussa, Lasse Laaksovirta musiikkifestivaalia järjestävästä Loimijoki Virtaa ry:stä kertoo.

Tapahtumaan vision sai Laaksovirta, joka halusi Kuissi Rockilla paikata osaltaan myös Jüberfest ry:n JBFT-kaupunkifestarien jättämää tyhjiötä.

– Musiikilla on aina ollut tärkeä rooli elämässäni. Joskus nuorempana on tullut itsekin soitettua autotallibändeissä, Laaksovirta toteaa.

Laaksovirta sai houkuteltua mukaan tapahtumajärjestäjiksi myös muita loimaalaisia toimijoita, ja tänä vuonna Kuissi Rockia kasaa yhteensä seitsemän aktiivin ydinporukka.

– Tapahtumajärjestäminen on niin iso kokonaisuus, että ei sitä yhden miehen harteille voi langettaa, Laaksovirta naurahtaa.

Ohjelmaa myös lapsille

Kuissi Rock haluaa ohjelmakattauksellaan tuoda jokaiselle jotakin.

– Erityisen tärkeää meille on ollut, että tapahtuma huomioi myös lapsiperheet. Ensimmäisenä vuonna tapahtuman vetonaulana oli Hevisaurus, viime vuonna Muumit ja tänä vuonna lapsiperheet kokoon kutsuu Herra Heinämäen Lato-orkesteri.

Artistikattausta kasatessa kuunnellaan myös yleisötoiveita.

– Viime vuonna meiltä puuttui naisartisti, mistä tuli palautetta. Tänä vuonna kiinnitimme Irinan naisartistiksi, Laaksovirta kertoo.

Nuorisolle vetonaulaksi tapahtumaan saatiin Teflon Brothers ja raskaamman musiikin ystäviä kiinnostaa melodisempaa metallia soittava Battle Beast.

Tapahtumassa on vuosittain soittamassa myös loimaalainen bändi. Tänä vuonna esiintyjäksi on kiinnitetty The Philharmonic Blues Band, jota kuvaillaan Seitsemän Seinähullun Veljeksen blues-versioksi.

– Bändi kasasi Loimaan keilahallin pihalle edelliskesänä noin 700 kuulijaa. Kokoonpanosta kaikkien juuret ovat Loimaalta, yli puolet miehistöstä asuu täällä vieläkin, Laaksovirta kertoo.

Palkitsevaa puuhaa

Tapahtumajärjestäminen pitää kiireisenä, mutta Laaksovirta kuvailee sen olen palkitsevaakin.

– On mahtava tunne järjestäjälle, kun asiakkailla on hauskaa ja he viihtyvät. Se on kaikki sen arvoista.

Alennettuja ennakkolippuja tapahtumaan myy Loimaan Keilahalli, Prisman Loimaan toimipiste ja ennakkolippu.com. Lippuja on saatavilla myös portilta.

– Myymme kaikki esiintyjät sisältäviä lippuja sekä erillisesti lippuja pelkästään päivätapahtumaan.

Kuissi Rock Loimaan pesäpallostadionilla la 14.7.