JUTUT

Kukkamarkkinat kiinnostavat – Tapahtuma elävöittää Forssan toria

Forssan Kukkamarkkinat sai alkunsa Tykkää Tyykikylästä -hankkeesta kuusi vuotta sitten.

– Irina Kujanpää laittoi tapahtuman hyvään alkuun. Kun hanke päättyi, Forssan Yrittäjät ry otti Kukkamarkkinat hoitaakseen, tapahtumaa käytännössä luotsaava Holjanteri evp. Erkki Tervomaa kertoo.

Tervomaa toteaa hankeohjelman positiivisuuden toimivan edelleen.

– Kukkamarkkinat elää ja kasvaa. Kauppiaita ja yleisöä tulee torille myös Forssan talousalueen ulkopuolelta. Olemmekin suunnanneet markkinointia sadan kilometrin säteelle ja panostaneet erilaisiin puutarhakerhoihin, joita on todella paljon.

Tapahtuman taloudellinen tulos on ollut luokkaa plusmiinusnolla.

– Sitä myöten on aina pystytty järjestämään Kukkamarkkinat myös seuraavana vuonna. Missään nimessä tämä ei olekaan bisnestä, vaan tarkoituksena on elävöittää torialuetta.

Järjestäjillä on parikymmentä yhteistyökumppania, joiden mukanaolo mahdollistaa tapahtuman järjestämisen.

– Lisäksi torikauppiaat osallistuvat markkinointiin tietyllä summalla ja nyt myös torin ympäristön kauppiaat ovat lähteneet mukaan.

Keppihevosia ja viulisteja

Tänä vuonna Kukkamarkkinoille on tulossa viitisenkymmentä kauppiasta.

– Kukkien lisäksi torilta löytyy ruohonleikkureita ja muita puutarhakoneita. Tulossa on myös viimevuotista enemmän taiteilijoita ja käsityöläisiä. Menemme kukkaset edellä, mutta rönsyillä saa, Erkki Tervomaa toteaa.

Ohjelmapuolella on tarjolla mm. koeajo sähköpyörällä, Pilvenmäen väen rakentama keppihevosrata lapsille sekä ruokapalvelua.

Klo 10 musiikkiopistosta valmistuneista viulisteista koottu Kehräämön Likat esiintyvät sähköpianon säestyksellä ja tuntia myöhemmin LC Forssa Flores paljastaa, kuka on Vuoden Floora.

Klo 12 Tervomaa meklaroi huutokaupan, jossa ostettavana on kukkia ja yllätyksiä.

Klo 13 Esa Eloranta esittää omaa ohjelmaansa.

Kukkamarkkinat Forssan torilla lauantaina 19. toukokuuta klo 9-15.