JUTUT Somero

Kultelassa kävellään naiselle ammatti hyväntekeväisyystempauksessa

Somerolla osoitetaan tukea ja solidaarisuutta kehitysmaiden naisille.
Anne Kerminen (vas) ja Karoliina Käkönen toivovat, että hyväntekeväisyyskävelystä ja Syke-päivästä tulisi vuosittainen perinne. Kuva: AnniinaAho
Anne Kerminen (vas) ja Karoliina Käkönen toivovat, että hyväntekeväisyyskävelystä ja Syke-päivästä tulisi vuosittainen perinne. Kuva: AnniinaAho

Somerolainen yksityishenkilö Anne Kerminen järjestää Kultelan Savipuistossa hyväntekeväisyystapahtuman, jonka tarkoituksena on kerätä varoja kehitysmaiden tytöille ja naisille.

– Tykkään tehdä hyväntekeväisyyttä ja nyt se on vähän helpompaa, kun lapset ovat jo maailmalla, Anne Kerminen perustelee.

Kerminen tuo Naisten Pankin Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman ensin kertaa Somerolle.

– Tämä on tunnettu brändi, johon oli helppo lähteä mukaan. Juttelin ideastani ensin ystäväni Mari Pentti-Tuomiston kanssa, ja sittemmin Syke-päivästä kuullessani ehdotin yhteistyötä Someron Syke ry:n puheenjohtaja Eva-Stina Haalijoelle.

Kerminen uskoo, että tapahtumat täydentävät hyvin toisiaan.

– Liikkuminen tuo hyvää mieltä ja hyväntekeväisyys myös.

Hyvää kävellen

Kävele Naiselle Ammatti -hyväntekeväisyyskävelyjä on järjestetty vuodesta 2009 lähtien.

– Lahjoituksilla tehdään elämää mullistavaa työtä naisten ja tyttöjen koulutuksen ja toimeentulon edistämiseksi Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä vuosina 2019 ja 2020.

Yhteiselle noin neljän kilometrin kävelylenkille lähdetään Kultelan savipuistosta Sykkeen ohjaaman alkuverryttelyn jälkeen noin klo 11.30.

– Osallistujat voivat lahjoittaa naiselle ammatin maksamalla 30 euroa lipaskeräykseen tai tukea asiaa muulla haluamallaan summalla. Kävely on vapaaehtoinen oman kunnon ja innon mukaan.

Seurue kulkee lenkin Naisten Pankin toimittamien kampanjailmapallojen kera.

– Mikään ei estä osallistumasta polkupyörällä tai ottamasta vaikka koiraa mukaan.

Oman kunnon mukaan

Someron Syke ry järjestää koko perheen ilmaisen liikuntatapahtuman Kultelan Savipuistossa ensimmäistä kertaa.

– Syke-päivänä teemme toimintaamme tutuksi kaikenikäisille. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua monipuoliseen jumppatarjontaamme sekä itse ohjaajiin, yhdistyksen johtokuntaan kuuluva Karoliina Käkönen kertoo.

Kaksituntisen tapahtuman aikana kävijät pääsevät testaamaan veloituksettomia näytetunteja.

– OKM-tunnilla jokainen liikkuu oman kunnon mukaan. Tunnilla tehdään monipuolisesti lihaskuntoliikkeitä eri tavoilla toteutettuna. Jokaiselle liikkeelle on aina vaihtoehto. Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva tunti aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Movement-tunnilla hyödynnetään omaa kehoa monipuolisesti, Käkönen kuvailee.

Lapsille omaa ohjelmaa

Lapsille Kultelan savipuistoon on kehitetty oma puistopark, jonka aktiviteetteja ovat airtrack, trapetsi, paini, temppurata, kasvomaalaus, tarkkuusheitto sekä näytetunnit.

– Isommat lapset voivat kiertää aluetta itsenäisesti, pienet vanhempien seurassa. Lisäksi meillä on lapsiparkki, jonne lapset voi jättää Sykkeen vapaaehtoisten huomaan, jos osallistuu kävelylle tai näytetunnille. Lisäksi tapahtumassa on kahvio ja arvontaa, Käkönen kertoo.

Rajallisen parkkitilan vuoksi järjestäjät suosittelevat Someron keskustan alueelta tulevia saapumaan tapahtumaan ilman autoa.

Kävele Naiselle Ammatti, la 7.9. klo 11–13, Kultelan Savipuistossa (Hämeen Härkätie 189, Somero), osana Someron Syke ry:n Syke-päivää.

Naisten Pankki

Suomalainen valtakunnallinen vapaaehtoisverkosto, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 alkaen varoja jo yli 15 miljoonaa euroa.

Tukea on tähän mennessä saanut lähes 60 000 henkilöä, perheenjäsenet mukaan lukien arviolta yli 290 000 ihmistä.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumat ovat vuodesta 2009 alkaen keränneet varoja 500 000 euron eli 16 667 ammatin verran. Tapahtumia on järjestetty 16 maassa.

Juhlavuoden tavoitteena on kerätä ammatteja 100 000 euron edestä.

Naisten Pankki on osa Kirkon Ulkomaanavun toimintaa.

Lähde: naistenpankki.fi