JUTUT Forssa

Kymmenen terassia, kymmenen tuoppia – Kahdeksastoista Miestenkymppi järjestetään heinäkuussa

Miestenkympillä kierretään yhden kesäiltapäivän aikana kymmenen terassin kierros.
Miestenkympin voi halutessaan kiertää täysin vesilinjalla, tapahtuman pääpromoottorina noin kymmenen vuoden ajan toiminut Mikko Suomi kertoo.
Miestenkympin voi halutessaan kiertää täysin vesilinjalla, tapahtuman pääpromoottorina noin kymmenen vuoden ajan toiminut Mikko Suomi kertoo.

18. kertaa tänä vuonna järjestettävä Miestenkymppi sai alkunsa Niko Savolaisen ja Tero Saviniemen ajatuksesta kiertää kaikki Forssan terassit, joita aloitusvuonna oli kymmenen. Tapahtuman pääpromoottorina on kymmenisen vuotta toiminut Mikko Suomi.

– Kuuluin itsekin samaan kaveriporukkaan, mutta ensimmäinen Miestenkymppi jäi välistä opiskelijan huonon rahantilanteen vuoksi, mutta sen jälkeen olen ollut mukana vuosittain, Mikko Suomi kertoo.

Miestenkympille osallistui ensin lähinnä kourallinen väkeä, mutta parhaimmillaan osallistujia on ollut yli 100. Viime vuosina osallistujamäärä on vakiintunut noin 70–80 henkilöön, mikä on järjestäjien mukaan sopiva määrä.

– Onhan se mukava lisä terassien kassaan, kun kierrämme vielä siihen aikaan, ettei väkeä välttämättä ole liikkeellä niin paljon.

Kaveria ei jätetä

Tapahtuman ideana on nautiskella jokaisella kierroksen terassilla yksi juoma hyvässä porukassa.

– Emme kuitenkaan kannusta ketään ylenpalttiseen juopotteluun, vaan Miestenkympin voi suorittaa myös täysin vesilinjalla. Muutenkin kannustamme nauttimaan vettä välillä, Suomi tähdentää.

Virallisessa terassilistauksessa on yhä kymmenen terassia, vaikka niiden määrä kaupungissa on kasvanut. Miestenkympillä liikutaan jalkaisin terassilta toiselle.

– Liikumme epämääräisen kokoisissa ryppäissä terassilta terassille, ja kaveria ei jätetä.

Tapahtuman puitteissa järjestetään muun muassa pubivisaa, aarteenmetsästystä ja erilaisia urheilurasteja.

– Aiempina vuosina on ollut tikanheittoa, frisbee- ja minigolfia, jopa pussijuoksua. Ohjelma ja terassien järjestys löytyy kisapassista.

Miestenkymppi ei ole nimestään huolimatta vain miesten juttu.

– Olemme hyvin tasa-arvoinen tapahtuma, jossa sukupuolella, eikä kansalaisuudella ole merkitystä. Ainoa kriteeri on tietysti täysi-ikäisyys.

Forssaa kelpaa esitellä

Pääpromoottori kuvailee Miestenkymppiä kulttuuritapahtumaksi, jolla on tarkoitus luoda positiivista Forssa-kuvaa.

– Puolet kävijöistä on ulkopaikkakuntalaisia. Moni palaa tuolloin kotikonnuille sukuloimaan tai muuten vaan vierailemaan.

Mikko Suomi kuvailee Forssan terassitarjontaa monipuoliseksi.

– Terasseja löytyy erilaisista miljöistä aina ankkalammin ympäristöstä Kehräämöön. Forssa on kaunis kaupunki, jota kelpaa esitellä.

Tapahtuman taustalla on viiden henkilön ydinporukka.

– Miestenkymppiä on tarkoitus järjestää ainakin kolme vuotta, jotta Teron (Saviniemi) poika täysi-ikäistyy ja pääsee mukaan.

Seuraava Miestenkymppi kisataan 6. heinäkuuta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiseen liittyvät asiat löytyvät Facebookista Miestenkymppi-ryhmästä.

Luetuimmat