JUTUT

Lahja-hevonen rohkaisi Hannelen uudelle polulle

Energiahoitoja ja erilaisia koulutuksia tarjoavan SielunLahja-yrityksen vuoden alusta perustanut tammelalainen Hannele And on aina kokenut vahvan kutsun auttamiseen.

Peruskoulun jälkeen hän suuntasi silloiseen perushoitajakouluun, kouluttautuen myöhemmin vielä sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi.

– Olen ikuinen opiskelija. Innostuessani jostakin uudesta asiasta, haluan tietää perin pohjin, mistä siinä on kyse, Hannele And kuvailee.

Hannele And on suorittanut avoimen yliopiston kautta muun muassa kansanterveystieteen ja gerontologian perusopinnot, ja lisäksi hänellä on tukku muita koulutuksia aina mindfulnessista alkaen.

Pysähdys risteyksessä

Luontaishoidoista ja henkisestä kasvusta Hannele And kiinnostui 2000-luvun alussa.

– Henkinen tie löytyi siinä vaiheessa, kun esikoiseni sairastui syöpään. Sellaisessa tilanteessa vain näkee maailman eri silmin, Hannele And kuvailee.

– Niihin aikoihin koettu enkelikokemus oli lopullinen sysäys. Yksin ollessani tunsin, kuinka joku laski käden olalleni, ja minut valtasi rauhallinen olo. Tunsin, että joku vakuutti, että kaikki menee hyvin, Hannele And muistelee.

Aika pian tämän jälkeen And suoritti ensimmäiset koulutuksensa reikin saralta.

– Myöhemmin 2010-luvun alkupuolella löysin Suomen Energiahoitajat, ja suoritin koulutuksia heidän kauttaan. Sitten minulle tarjottiin opettajan työtä ammattikoulusta, ja päädyin vielä jättämään energiahoidot. Tuntui siltä, että ehkä nämä kaksi asiaa eivät sovi vielä yhteen.

Ei mennyt kauan, kun Hannelen oma terveydentila romahti.

– Minulla epäiltiin muun muassa ms-tautia ja muita vakavia sairauksia, mutta kaiken takana oli lopulta stressi: käsittelemättömiä asioita lapsen sairauden ajalta sekä muita murheita ja huolia. Keho yksinkertaisesti sanoi, että nyt riitti. Jouduin tuolloin tosissani pohtimaan elämää ja etsimään paikkaani.

Korkeampi tarkoitus

Synkkänä ajanjaksona Hannelen elämään löytyi Lahja.

– Minulla on aina ollut hevosia. Ostin ensimmäisen hevoseni 18-vuotiaana.

– Minua alkoi kiehtoa irlannincob rotuna. Eräässä Facebook-ryhmässä tarjottiin tämän rotuista hevosta ylläpitoon, joten päätin ottaa yhteyttä.

Omistaja oli saanut jo kymmeniä yhteydenottoja hevosesta, mutta Hannelen tausta ja kuvailemansa suhde hevosiin sai omistajan kutsumaan hänet tapaamiseen Raumalle.

– Kerroin esimerkiksi ajatukseni siitä, kuinka minusta hevosen ei tarvitse ansaita paikkaansa vaikka ravurina tai ratsuna.

Lahjan ja Hannelen ensikohtaaminen vakuutti myös hevosen omistajan siitä, että Hannele olisi oikea henkilö Lahjan elämään, jonka jälkeen hän peruutti muut tapaamiset.

– Lahja saapui kotiin Tammelan Saareen 1,5 vuotta sitten. Olin itse silloin vielä sairaana, mutta Lahja energioineen alkoi parantaa minua. Lahjan kautta löytyi korkeampi tarkoitus elämälle ja rohkeus auttaa muita, Hannele And toteaa.

Uutta kohti

SielunLahja avasi ovensa Kartanonkadulla, Studio Elinan kanssa samassa rakennuksessa. Palveluihin lukeutuu esimerkiksi Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n hyväksymä lääketieteen perusteet luontaisalan opiskelijoille -koulutus, erilaiset henkistä kasvua tukevat kurssit sekä energiahoidot ihmisille ja eläinasiakkaille.

Tällä erää And räätälöi uutta koulutusta henkisen kasvun askeleista.

– Se kattaa kaiken minkä olen oppinut.

Ja ikuinen opiskelija haaveilee myös uusista opinnoista.

– Kun aika on oikea, haluan lähteä opiskelemaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Haluaisin tehdä Lahjan kanssa yhteistyötä.

Yrityksensä valikoimaan hän haluaisi tulevaisuudessa lisätä retriitit.

– Haluaisin viedä hoidot Lahjan luokse. Matalan kynnyksen hevostoimintaa, ilman että tarvitsee olla mitään sen isompia ongelmia, And hymyilee.