JUTUT

Laitalainen joulu innosti kierrättämään Somerolla

Somerolaisia yhdistävä Laitalainen joulu -keräys poiki myös valtavan määrän käytettyä, hyväkuntoista lahjoitustavaraa.

– Viiden päivän ajan somerolaiset toimittivat vanhan seurakuntatalon tiloihin ehjää ja käyttökelpoista tavaraa. Auttamisenhalu on ollut suurta. Somerolaiset ovat lähteneet mukaan suurin sydämin, mielenterveyshoitaja Heli Mannonen kertoo.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys sekä seurakunta valitsivat jo kuormasta kohdennetuille lahjoituskohteilleen tuotteet, mutta jaettavaa on vielä yhden tyhjän liiketilan verran.

– Tavaraa tuli ovista ja ikkunoista, sairaanhoitajaopiskelija Laura Nuotio hymyilee.

– Ei kai kukaan osannut arvata, miten paljon lahjoituksia lopulta tulisi, Mannonen ällistelee.

Sana kiertää

Nyt tavarat on siirretty Joensuuntielle, tyhjillään olevaan apteekin entiseen liiketilaan.

– Tavaraa jaetaan mielenterveysviikolla viiden päivän ajan, Heli Mannonen kertoo.

Tapahtuman takana on sosiaalitoimi, joka halusi jakaa oman osuutensa kuormasta kaikille avoimessa tapahtumassa.

– Meillä ei ole valitettavasti muiden töiden ohessa resursseja yhdistää tavaroita ja lahjoituskohteita, joten tällä tavalla tavara ja tarvitsija kohtaavat parhaiten. Sana jakelusta kiertää toki meiltä eteenpäin, sosiaaliohjaaja Jenna Leiko-Koskinen kertoo.

Matala kynnys

Jaettavana on muun muassa jätesäkeittäin naistenvaatteita, yksi erillinen huone kenkiä, paljon eri-ikäisten lasten vaatteita, urheilutarvikkeita, kodintekstiilejä, astioita, kirjoja, leluja, pelejä, dvd-elokuvia, ja paljon muuta.

– Toivottavasti tämä on mahdollisimman matalan kynnyksen paikka poiketa. Tilassa on myös glögitarjoilua päivittäin, joten halutessaan paikalle voi tulla juomaan vaikka vain kupillisen kuumaa, Mannonen sanoo.

Leiko-Koskinen muistuttaa, että jouluapua tarvitsevat voivat yhä kääntyä sosiaalitoimen puoleen. Avustusta voivat hakea niin perheet, pariskunnat kuin yksin elävätkin.

– Joskus elämässä tulee vastaan odottamattomia tilanteita, työttömyyttä tai sairautta, joten avun hakemista ei kannata arkailla.

Vaate- ja tavarajakelu ent. apteekin tilassa (Joensuuntie 36) 20.11–24.11. ma–to klo 10–16 ja pe klo 10–18.