JUTUT Loimaa

Laivatarjoilijasta kosmetologiksi – Anne Valtanen vaihtoi alaa vuosikymmenien jälkeen

Anne Valtonen toimi vuosikymmeniä laivalla tarjoilijana, kunnes päätti vaihtaa alaa. Nyt Valtosella on oma kauneushoitola Loimaalla.
Anne Valtonen sai vastikään Suomen Exuviance -kosmetologien koulutustapahtumassa Vuoden tulokas -tunnustuksen.
Anne Valtonen sai vastikään Suomen Exuviance -kosmetologien koulutustapahtumassa Vuoden tulokas -tunnustuksen.

Loimaalainen Anne Valtonen lähti lukiosta valmistuttuaan kesätöihin laivalle.

– Jäin sille tielleni ja toimin Viking Linen Mariellalla tarjoilijana kolmenkymmenen vuoden ajan. Jälkeenpäin olen miettinyt, että se oli hyvä asia. Ehkä minulla ei olisi nuorena ollut riittävää motivaatiota opiskeluun, Valtonen pohtii.

Kiinnostus opiskelua kohtaan syttyi muutama vuosi sitten.

– Tykkään todella paljon asiakaspalvelusta ja ihmisten kohtaamisesta. Halusin löytää uuden alan, mutta olla edelleen ihmisten kanssa tekemisissä.

Metsän rauhaa

Anne Valtonen haki ja pääsi opiskelemaan Novidan kosmetologikoulutukseen.

– Valmistuin kesäkuussa, ja alusta alkaen oli selvää, että perustan oman yrityksen, Valtonen toteaa.

Valtonen kertoo saaneensa paljon hyviä neuvoja muilta loimaalaisilta yrittäjiltä.

– Täällä yrittäjät tsemppaavat toisiaan. Loimaan kaupungin yrityspalveluilta olen niin ikään saanut paljon apua, ja olen löytänyt mahtavan kirjanpitäjän.

Valtosen yritys Beauty Pianja toimii Loimaalla, muutaman kilometrin päässä keskustasta, mutta maaseudun rauhassa yrittäjän kodin yhteydessä.

– Olen täällä metsän rauhassa, josta tuntuvat pitävän asiakkaanikin. Toimin ajanvarauksella siten, että asiakas ehtii poistua ennen kuin seuraava tulee. En halua kenenkään joutuvan istumaan odotushuoneessa.

Rentoutumista

Asiakkaat ovat jo hyvin löytäneet Valtosen luo.

– Ihmiset haluavat yhä enemmän pitää huolta itsestään. Osa asiakkaista hakee apua iho-ongelmiinsa, toiset tulevat esimerkiksi jalkahoitoon. On myös paljon ihmisiä, jotka haluavat tulla rentoutumaan ja olemaan hetken ihan rauhassa.

Valtonen toteaa, että yrittäjänkin pitää välillä suunnata ajatuksensa pois työstä.

– Kuulun Loimaan Naislaulajiin, ja lisäksi harrastan bänditoimintaa. Yleensäkin haluan tavata ihmisiä myös työni ulkopuolella siksikin, ettei mieheni tarvitse koko ajan kuunnella juttujani.

Luetuimmat