JUTUT

Lanitusta läpi viikonlopun Forssassa

Viime vuonna ensi kertaa järjestetty ForssaLAN-tapahtuma on saanut uuden yhteistyökumppanin forssalaisesta FUKT ry:stä.

– Nyt lanit on siirretty Tehtaankoululta HAMK:in maisemasaliin, ja pelipaikkojen määrä on nostettu kahdeksaankymmeneen, Matti Paavilainen FUKT ry:stä kertoo.

Tapahtuman järjesti ensi kertaa viime vuonna Ohjaamo Forssa, ja yli 13-vuotiaille tarkoitettu verkkopelitapahtuma järjestetään kahdesti vuodessa.

– Tarkoituksena on kasvattaa lanien ympärille hiljalleen isompi pelitapahtuma. Totuushan on, että tykkää tästä tai ei, niin tämä on tulevaisuuden juttu. Pelaajia on paljon ja kaappipelureita varmasti vieläkin enemmän, Paavilainen tuumaa.

– Edetään maltillisesti, mutta ehkä jossain vaiheessa tapahtuma tuo useamman sata pelaamisesta kiinnostunutta Forssaan. Tästä tulee vielä sellainen ”e-sportsin”. oma Suvi-ilta, Paavilainen sanailee.

Toinen todellisuus

Lanit startataan perjantaina 9. maaliskuuta klo 17, ja piste tapahtumalle laitetaan sunnuntaina 11. maaliskuuta klo 15.

– Konepaikka kustantaa 20 euroa, ja konepaikat ovat ostettavissa paikan päältä.

Yleisölle sen sijaan on vapaa pääsy kuuntelemaan luentoja ja tutustumaan pelimaailman ihmeellisyyksiin.

– Perjantaina toimitusjohtaja-pelintekijä Tomi Toikka Catlandista luennoi pelialasta Suomessa. Lauantaina klo 10–15 välillä on mahdollisuus tutustua VR/AR-esittelypisteeseen.

VR eli virtual reality mahdollistaa siirtymisen täysin toiseen todellisuuteen laitteiden avulla. AR puolestaan merkitsee lisättyä todellisuutta. Se tarkoittaa järjestelmää, jossa keinotekoista, tietokoneella tuotettua tietoa, kuten kuvaa, ääntä, videota ja tekstiä on lisätty näkymään todellisesta ympäristöstä.

– Nämä laitteet tulevat varmasti jossain vaiheessa joka kotiin, vaikka ihan vielä ei ole se hetki.

Tapahtuma on päihteetön ja lanipaikalta löytyvät kioskipalvelut.

 

ForssaLAN, 9.–11.3. HAMK, maisemasali (3. krs), Wahreninkatu 11, K-13.