JUTUT

Legendaarinen somerolaisravintola Jussin Baari avasi terassin

Jussin Baari avasi toukokuussa terassin, jossa on noin kaksikymmentä asiakaspaikkaa.

– Terassi oli jo isäni aikana haave, mutta se vain jäi, koska rakennuksen edustalla olevan jalkakäytävän kapeus ei mahdollistanut suunnitelman toteuttamista, ravintoloitsija Katri Alanko muistelee.

Virallisesti vuonna 2017 Jussin Baarin yrittäjänä aloittanut Alanko kertoo, että terassi-idea otettiin ravintolassa uudelleen pöydälle pari vuotta sitten lähinnä puolileikillään.

– Ajattelimme, että voisihan terassin rakentaa talon päätyynkin. Aluksi ongelmana oli se, että siitä kulki tie viereiseen kiinteistöön. Kyselimme sieltä, olisiko mahdollista pystyttää tien paikalle terassi, ja siellä näytettiin vihreää valoa. Ryhdyimme hommiin ja hoidimme heille uuden liittymän.

Terassi on saanut hyvän vastaanoton.

– Moni asiakas on todennut, että tätä on odotettu.

Tuttu ja turvallinen

Jussin Baari sijaitsi alun perin toisella puolella Joensuuntietä nykyisen Cafe Rosen paikalla.

– Isoäitini oli siellä töissä ja osti vuonna 1961 liiketoiminnan miehiltä, joista ainakin yksi oli nimeltään Jussi. Myöhemmin ravintola vaihtoi paikkaa. Isäni jatkoi ravintolatoiminnan pyörittämistä sittemmin. Hänen nimensä oli Antti, mutta jos hän ei olut paikalla, jotkut asiakkaat lähettivät poistuessaan terveisiä Jussille, Katri Alanko kertoo.

Alanko pohtii, että ravintola on harvinaisen pitkäikäinen.

– On siinä pitkäjänteisyyttä tarvittu, että homma on jatkunut vuosikymmenestä toiseen. Ilmeisesti Jussin Baari on koettu tutuksi ja turvalliseksi kodinomaiseksi paikaksi.

Asiakkaita ravintolassa käy Turusta ja Helsingistä saakka.

– Ehkä tämä paikka oli aluksi enemmänkin kaljabaarityyppinen, mutta ruoka on aina ollut vahvasti mukana, ja siihen myös panostamme. Teemme kaiken lihapullista alkaen itse, annokset ovat reilunkokoisia ja käytämme mahdollisimman paljon lähiruokaa.

Arkisin Jussin Baari avaa ovensa jo klo 7.30 ja viikonloppunakin kahdeksalta.

– Ei silloin paljon asiakkaita vielä ole, mutta koska kuitenkin valmistamme ruokia aamusta saakka, voimme yhtä hyvin palvella asiakkaita siinä samalla.

Alanko toteaa, että Somerolla on pieneksi kaupungiksi yllättävän paljon ravintoloita.

– Jussin Baarissa panostetaan hyvään ruokaan, perinteisiin ja palveluun.

Jussin Baarissa on viisi vakituista työntekijää ja joukko ekstraajia.

– Olen itsekin työntekijä muiden joukossa. Joskus teininä jouduin tiskaamaan täällä ja ajattelin, etten ainakaan ikinä tähän hommaan lähde. Nyt omat teinini käyvät täällä välillä tiskaamassa.