JUTUT Loimaa

Levyt kaivetaan esiin Loimaalla – Levymessut työväentalolla

Työväentalolla järjestetään toisen kerran levymessut.
Jari Sorjonen (vas.) ja Harry Virtanen tutkivat levyjä viime vuoden messuilla. Kuva: Leena Ruskeeniemi, arkisto

Loimaalla järjestetään jälleen viralliset levyntonkimistalkoot, kun lauantaina työväentalolla on paikalla iso joukko tapahtumia kiertäviä levykauppiaita sekä keräilijöitä.

Takavuosien suosikkiformaatti äänitteissä eli vinyylilevyt on tehnyt paluuta hitaasti jo vuosikausia. Kiinnostus hitaaseen musiikista nauttimiseen leviää koko ajan verkkaiseen tahtiin.

– Musiikin kuuntelu vinyyliltä ottaa aikansa, mutta se aika kannattaa ottaa, niin kauan kuin se on saatavilla. Toisaalta levyjen keräily on monen mielestä vielä postimerkkeilyäkin kivempaa, vaikka itse toiminnoilla ei kovin paljon eroa olekaan, tapahtumaa järjestävä Marko Tuominen kertoo levymessujen tiedotteessa.

Levymessuilla on vinyylien lisäksi tarjolla myös hieman alle puolet tuoreempaa formaattia eli CD-levyjä. Niitä on plärättäväksi asti kymmeniä laareja.

Näytteilleasettajina on joukko alan erikoisliikkeitä ja asiantuntevia keräilijöitä. Tapahtumakävijät voivat ottaa myös omat ylimääräiset äänilevynsä mukaansa ja myydä ne erikseen merkittyyn ostopisteeseen

Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua.

Levymessut Loimaan työväentalolla (Satakunnantie 57) la 12.1. klo 11–15.