JUTUT Loimaa

Loimaa uudistaa nettisivunsa – ”Nykyiset sivut eivät palvele kaupungin markkinointia eivätkä ihmisiä”

Loimaan kaupunki kohentaa imagoaan ja helpottaa tiedonhakua nettisivujensa mittavalla uudistamisella.
Loimaan kaupungin nettisivut uudistuvat perusteellisesti.
Loimaan kaupungin nettisivut uudistuvat perusteellisesti.

Loimaan kaupungin markkinointisihteeri Anna Mustikkamäki kertoo, että nykyisistä nettisivuista on tullut paljon palautetta, joka ei kaikilta osin ole ollut kiittävää.

– Nettisivut toimivat kunnan käyntikorttina ja usein myös ihmisen ensimmäisenä kontaktina kuntaan, joten sivustoon panostaminen on yhä tärkeämpää. Nykyajan kriteereillä tarkasteltuina Loimaan nykyiset sivut eivät palvele kaupungin markkinointia eivätkä ihmisiä, jotka hakevat sivuilta tietoa, Mustikkamäki toteaa.

Kritiikkiä on tullut erityisesti yhteystietojen puutteellisuudesta. Nykyisillä sivuilla ei esimerkiksi kerrota viranhaltijoiden nimiä. Heidän osaltaan löytyy ainoastaan titteli ja puhelinnumero.

– Uusille sivuille tulevat nimet, tittelit, yksiköt, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet sekä lisäksi asiasanat, joiden avulla on helppo löytää oikea henkilö.

Satoja sivuja

Loimaan nettisivujen uudistaminen on mittava projekti, jossa käydään läpi kaikki noin kolmesataa sivua. Eri yksiköistä kymmeniä oman alansa asiantuntijoita osallistuu sisältöjen tuottamiseen.

– Uusien sivujen toimittaja on Valu Digital, joka on viime vuosina tehnyt paljon palkittuja kuntasivuja. Projektia varten luodussa nettisivutyöryhmässämme on noin viisitoista henkilöä, joilla on tärkeä rooli käytännön toteutuksessa ja jatkossa sivujen päivittämisessä. Itse toimin käytännön projektin vetäjänä ja Kati Varjus projektityöntekijänä, Anna Mustikkamäki kertoo.

Ennen julkaisua sivujen toimivuutta testataan myös testiryhmällä, johon kuuluu eri-ikäisiä ihmisiä sekä erityisryhmien kuten näkövammaisten ja kehitysvammaisten edustajia.

– Uudet nettisivut julkaistaan alkuvuodesta. Ensi vuodesta lähtien alkavassa kehitysvaiheessa panostetaan visuaalisen ilmeen hiomiseen sekä uusien sisältöjen, toimintojen ja järjestelmien rakentamiseen. Tietojen ajantasaisuus pyritään jatkossa varmistamaan mm. oikeanlaisilla vastuutuksilla yksiköissä.

Kaupallinen yhteistyö

Luetuimmat