JUTUT Loimaa

Loimaalaisten ainoa tavoite on nousu Korisliigaan: ”Bisonsilla on sarjan paras joukkue”

LoKoKo Bisonsilla on alkavalle koripallokaudelle vain yksi tavoite, nousu Korisliigaan. Päävalmentaja Arttu Mannelin on sitä mieltä, että näin tulee käymään, sillä Bisonsilla on ykkösdivarin paras joukkue.
LoKoKo Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin pitää joukkueen faneja suuressa arvossa.  Kun meillä on hetkittäin ollut hankalaa, fanit ovat osaltaan auttaneet pääsemään tilanteesta yli, Mannelin kiittelee.
LoKoKo Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin pitää joukkueen faneja suuressa arvossa. - Kun meillä on hetkittäin ollut hankalaa, fanit ovat osaltaan auttaneet pääsemään tilanteesta yli, Mannelin kiittelee.

Koripallon miesten I divisioona A:ssa pelaavan LoKoKo Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin toteaa joukkueensa viime kauden pelillisesti erinomaisen hyväksi.

– Pelasimme ylätasolla ja tulos oli huikea, vaikka vaikeuksia riitti. Loukkaantumisille ja muille havereille ei kuitenkaan voi mitään, ja olen iloinen siitä, miten hienosti kuitenkin selviydyimme, Mannelin sanoo.

Bisons ylsi viime keväänä liigakarsintoihin saakka, mutta niihin tie katkesi.

– Ihan hyvä näinkin. Olisimmekohan yleensä olleet jo valmiita Korisliigaan.

Kovia vahvistuksia

Alkavalla kaudella joukkueen kokoonpano on pitkälti sama kuin viime kaudella.

– Amerikkalaiset vaihtuivat, mitä voi pitää tyypillisenä. Lisäksi yksi suomalaispelaaja vaihtui toiseen, Arttu Mannelin kertoo.

Pitkään Suomessa pelannut 34-vuotias Matt Gibson on kokenut takapelaaja, jonka valmennusjohto toivoo tuovan erilaista perspektiiviä ja auttavan nuorta joukkuetta kehittymään. Gibson ei ole sukua Bisonsin entiselle päävalmentajalle Greg Gibsonille.

– Matt on fiksu ja hyvä pelinjohtaja, jolla on pelillisen vahvistamisen rooli. Hän on pelannut Euroopan ja Suomen huipulla ja toimii Bisonsissa tavallaan myös vähän apuvalmentajana.

Joshua Wilchcombe puolestaan on 203-senttinen nuori pelaaja, joka tulee vahvistamaan sisäpeliosastoa.

– Joshua on hirveän kova voimavara, hyvin urheilullinen kaveri, joka pelaa suurella sydämellä ja innolla.

Gibsonin ja Wilchcomben lisäksi loimaalaisjoukkueeseen on pestattu Karkkilan kasvatti Hannes Koskinen.

– Hannes on laituri ja tosi kova heittäjä.

Mannelin katsoo nyt voimassaolevalla kokoonpanolla pärjättävän, mutta ei sulje pois sitä, etteikö lisää miehiä vielä hankittaisi.

– Joukkueessa saa olla kolme amerikkalaista ja meillä on nyt vain yksi, sillä Matt Gibson on juuri saanut Suomen kansalaisuuden.

Monipuolinen joukkue

Kun Arttu Mannelin reilut kaksi vuotta sitten tarttui Bisonsin ruoriin, joukkueessa oli samoja pelaajia kuin nytkin.

– He ovat kehittyneet valtavasti. Joukkueessa on otettu suuria harppauksia, enkä olettanut, että pelaajat olisivat näin hyviä. Heillä on kova halu voittaa sarja, ja valmentajalle tulee hyvä mieli unelmaansa tavoittelevien jätkien puolesta, Mannelin toteaa.

Mannelin katsoo, että joukkueen vahvuus voi olla se, ettei sillä ole välttämättä heikkoutta.

– Vahvuutta on tavallaan kaikessa, ja sitä haluankin. Kaikessa ei voi olla paras, mutta monipuolinen kuitenkin. Ei ole syytä olla mikään yhden kikan joukkue.

Vaarallisimmiksi vastustajiksi Mannelin laskee kovat Helsingin alueen joukkueet sekä Jyväskylän ja Turun Kristikan.

– Olen kuitenkin sitä mieltä, että voitamme sarjan, koska meillä on paras joukkue. Seurajohtokin on viestittänyt, että todennäköisesti pystyisimme ottamaan vastaan paikan Korisliigassa. Sarjan voitto ja nousu liigaan on nyt meidän tavoitteemme.

Runkosarjan otteluita on kauden aikana 22.

– Nuorelle joukkueelle sopii oikein hyvin, että pelejä on vain kerran viikossa. Pystymme oikeasti vetämään kovaa treeniä ja silti palautumaan otteluihin.

Bisons aloittaa kautensa la 5.10. klo 17 Loimaalla. Vastaan asettuu tuolloin Kristika Turku.

Luetuimmat