JUTUT Loimaa

Loimaalle ollaan rakennuttamassa neljää kerrostaloa – ”En ihmettelisi, jos joku muukin päätyisi purkamaan vanhaa”

LähiTapiola Loimi-Häme rakennuttaa neljä kerrostaloa Loimaan keskustaan. Toimitusjohtaja Lauri Riekkola ei hämmästyisi, mikäli joku muukin keskustan kiinteistöjen omistajista purkaisi korjausvelkaisia taloja ja tekisi uutta tilalle.
Rakenteilla olevan Loimaan Helmi 1:n tontilla sijaitsivat aiemmin Loimi-Hämeen toimitilat ja Ravintola Ankkuripaikka.
Rakenteilla olevan Loimaan Helmi 1:n tontilla sijaitsivat aiemmin Loimi-Hämeen toimitilat ja Ravintola Ankkuripaikka.

LähiTapiola Loimi-Häme rakennuttaa kerrostaloa Heimolinnankatu 18:n tontille Loimaan keskustaan. Rakennuksen perustustyöt ovat jo käynnistyneet, ja kerrostalon arvioidaan valmistuvan ensi vuoden syys-lokakuussa.

Ensi vuonna Loimi-Häme myös täyttää 150 vuotta.

– Loimi-Häme on vanhin samaa liiketoiminta-alaa harjoittava yhtiö seutukunnalla ja haluamme edelleen vahvistaa rooliamme alueen kehittäjänä. Olemme ennenkin toteuttaneet sinne kerrostaloja, toimitusjohtaja Lauri Riekkola kertoo.

Ennakkovarauksia tehty

Lauri Riekkola toteaa valmistuvan kerrostalon, Loimaan Helmi 1:n herättäneen kiinnostusta jo rakennustöiden alkuvaiheessa.

– Olemme tarkoituksella olleet aika hiljaa hankkeesta ennen kuin on fyysistä näytettävää niin paikan päällä kuin netissäkin. Kohteen ennakkomarkkinointi on käynnistynyt, ja sitä myöten on olemassa jo useita nimiä. Ennakkovaraukset eivät vielä ole sitovia, Riekkola sanoo.

Asunto-osakeyhtiö Loimaan Helmi 1 tulee olemaan seitsenkerroksinen rakennus, jonka alin kerros on maan alla. Asuinhuoneistoja kerrostaloon tulee viisitoista, ja niiden pinta-ala on 34–70,5 neliötä.

– Lisäksi katutasoon tulee kaksi liikehuoneistoa, joiden pinta-ala on lähtökohtaisesti 85 neliötä, mutta tilanne saattaa vielä muuttua kysynnän myötä niin neliöiden kuin liiketilojen määränkin osalta. Alustavia tiedusteluja olemme jo saaneet, ja sijaintihan on hyvä niin liiketoiminnan kuin asumisenkin näkökulmasta.

Sitran Säästöjä taloyhtiöissä -hankkeen selvityksen mukaan keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä asumisen osuus on noin kolmannes. Lämmitys, sähkö ja talon ylläpito tuottavat noin 70 prosenttia asumisen hiilijalanjäljestä.

– Nykytekniikka ja ympäristöystävällisyys ovat ihmisille todella tärkeitä kriteerejä. Loimaan Helmi 1 kytketään kaukolämpöön ja siihen tulee mm. aurinkoenergiavalmius sekä latauspisteitä sähköautoille. Suunnitteilla on myös yhteinen sähköauto taloyhtiön asukkaiden käyttöön.

Uusi kiinnostaa

Loimaan Helmi 1 on ensimmäinen Heimolinnankadun tontille suunnitelman mukaan nousevista neljästä talosta.

– Seutukunnalla on ilmennyt niin paljon kiinnostusta uudiskohteen asuintoihin, että hankkeeseen päätettiin lähteä nopeutetulla aikataululla, Lauri Riekkola kertoo.

Seuraavan kerrostalon aloituksen ajankohdasta Loimi-Häme päättää viimeistään heti ensimmäisen talon valmistuttua.

– Etenemme harkiten. Ei voida ajatella, että uusia taloja tehdään joka vuosi. Yleinen kiinnostus ja markkinatilanne ratkaisevat.

Riekkola arvelee seuraavista taloista tulevan samantyyppisiä ja -näköisiä kuin ensimmäisestäkin kohteesta.

– Teemme yhteistyötä Loimaan kaupungin kanssa, ja otamme huomioon kaupungin näkökulman.

Riekkola ennustaa Loimaan keskustan kehittyvän jatkossa myös muiden toimesta.

– Siellä on niin paljon mittavia remontteja vaativia kiinteistöjä, etten ihmettelisi, jos joku muukin päätyisi purkamaan vanhaa pois ja rakentamaan uutta tilalle.