JUTUT Loimaa

Loimaan teatterilaisilla kunnianhimoinen tavoite – tähtäimessä Tampereen Teatterikesä

Loimaan Teatterin nuoret tavoittelevat esiintymistä Tampereen Teatterikesässä. Osana Nuori Näyttämö -konseptia nuoret ovat rakentaneet esityksen sci-fi-fantasiasta Carmina, joka nähdään ensin kotiteatterissa ja sittemmin Tampereen Työväen Teatterissa.
Loimaan Teatterin nuoret ovat tehneet yhdessä jo useita näytelmiä.

Loimaan Teatterin teatteritaiteen perusopetusryhmä on mukana Nuori Näyttämö -konseptissa, jossa nuoret harrastajat tekevät kahden vuoden ajan yhteistyötä omilla lähialueillaan sijaitsevien ammattiteattereiden kanssa.

– Konseptin mukaisesti saimme valita esitettäväksemme yhden tarjolla olleista neljästä näytelmästä. Meillä nuoret valitsivat Gunilla Hemmingin kirjoittaman sci-fi-fantasian Carmina, ohjaaja Sari Äikää-Torkkeli kertoo.

Koko Suomen alueella nähdään neljästä eri näytelmästä yhteensä 27 tulkintaa. Loimaa kuuluu tällä kerralla Tampereen alueeseen, ja yhteistyökumppani on Tampereen Työväen Teatteri.

– Kumminamme toimii TTT:n johtaja Maarit Pyökäri, joka on muutamaan otteeseen käynyt Loimaalla tapaamassa nuoria ja katsomassa projektimme edistymistä.

Loimaalaiset esittävät Carminan TTT:ssa pidettävässä aluetapahtumassa huhtikuun 9. päivänä. Elokuussa järjestetään Tampereen Teatterikesän yhteydessä Nuori Näyttämö -päätösfestivaali, johon valitaan yksi tulkinta kustakin neljästä näytelmästä.

Bisnesenkelit apuna

Carmina kertoo 18-vuotiaasta tytöstä, jonka vanhemmat harrastavat extremelajeja.

– Vanhemmat päättävät lähteä Marsiin, ja Carmina miettii, miten pärjää yksin. Apunaan hänellä on kolme bisnesenkeliä, jotka viitoittavat tietä, alussa Carminaa näyttelevä Roosa Rantanen kertoo.

Carmina kohtaa Marie C:n, joka on keksinyt keinoveren.

– Yhdessä he alkavat kehitellä markkinoita keksinnölle.

Liikeidea kantaa, ja Carminasta tulee puolessa vuodessa miljonääri.

– Bisnesnaisena Carmina on määrätietoinen ja innovatiivinen, voitonhimoinen nuori nainen, myöhempää Carminaa esittävä Rosa Pirkkiö kertoo.

Hanna Haapala on yksi bisnesenkeleistä.

– Olemme ihan palkattuja huolehtimaan Carminasta hänen elämänsä ajan. Olemme ylpeitä hänestä, mutta koska me bisnesenkelit emme kuitenkaan ole ihmisiä, emme ole aina niin luotettavia, Hanna pohtii.

Carminan isää esittää Tommi Nurminen.

– On hienoa päästä tekemään tällaista erikoista näytelmää. Tarina on hauska ja teksti selkeä, tämä sopii meidän porukalle, Tommi toteaa.

Äidin roolissa nähdään Tiia Sundqvist.

– Carminan äiti on vähän höpsö tapaus. Näytelmä on hyvä, ja olemme jo nyt tehneet paljon töitä menestyäksemme, Tiia kertoo.

Sari Äikää-Torkkeli ohjaa näytelmän yhdessä Merikerttu Mutalan kanssa, joka on myös säveltänyt ja toteuttanut esityksen musiikin ja äänimaailman.

Carmina Loimaan Teatterissa 17.–28.3.

Luetuimmat