JUTUT

Makuja ja kädentaitoa maailmalta – Kansainväliset Suurmarkkinat saapuvat Forssaan

Kesän aikana 16 eri paikkakunnalla järjestettävät Kansainväliset Suurmarkkinat rantautuvat Forssaan ensimmäistä kertaa torstaina.

Kansainväliset Suurmarkkinat -kiertueen järjestää TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus.

Markkinat täyttävät koko Forssan Kauppatorin ympäristöineen. Lisäksi markkinoiden käytössä ovat Torikatu ja Vilppaankatu, joten poikkeavia liikennejärjestelyjä on tältä osin tiedossa.

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Näitä onkin ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä, yli 120 kauppiasta yli 30 eri maasta.

Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on mukana ympäri maailmaa Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa, Aasia ja Afrikkaa myöden. Tämän vuoden markkinoiden erikoisuutena on iso Australia-osasto.

Teemana ”makujen maailma”

Tänä kesänä markkinoilla pääsee kokeilemaan, miltä maailma maistuu, tuoksuu ja tuntuu. Luvassa on elämyksellisiä osastoja eri puolilta maailmaa, ja virallinen teema on ”makujen maailma”.

Forssan Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla voi herkutella monin eri tavoin.

Ruokaa tarjoavat mm. jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, kreikkalainen gyros-ravintola, australialainen BBQ-ravintola, unkarilainen langos-paikka, thaimaalainen ravintola, espanjalainen churros-paikka, italialainen pasta- ja pizzaravintola, gambialainen ravintola, belgialainen vohvelipaikka, ranskalainen creperie sekä Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola.

Erikoistuotteita ympäri maailmaa

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla ei ole Forssassa tarjolla pelkästään ruokaa. Mukana on lukuisia käsityöläisiä eri puolilta maailmaa. Jättikokoinen hollantilainen kukkakauppa ihastuttaa kauneudellaan. Tivoli Christersin puuhalaitteet ilahduttavat niin lapsia kuin aikuisia.

Forssan torin vakituiset torikauppiaat ovat mukana Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla omalla alueellaan Ankkalammen puoleisessa päässä toria. Torilaiset pyrkivät palvelemaan vähintään Suurmarkkinoiden aukioloaikojen mukaan, jos vain myytävää riittää.

Viime vuonna Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertueella oli yhteensä noin 1,4 miljoonaa kävijää.

Viikko sitten Kansainväliset Suurmarkkinat pysähtyivät Lahdessa. Neljän päivän aikana markkinoilla kävi yli 95 000 kävijää.

Kansainväliset Suurmarkkinat Forssassa 14.–17.6., avoinna to-la klo 10–20 ja su klo 10–18.