JUTUT Ypäjä

Maria Kantsila aloitti Karrinpuomin uutena kokkina

Ravintola Karrinpuomin uusi keittiö testattiin vastikään 100 henkilön yksityistilaisuudella.
Kokki Maria Kantsila aloitti työnsä Karrinpuomissa tammikuussa.

Ravintola Karrinpuomin keittiöremontti alkoi viime vuoden marraskuussa, ja ensimmäiset pizzat paistettiin uudessa pizzauunissa tammikuun puolella.

– Ravintolasta poistettiin tupakkahuone, jonka myötä saatiin puolet lisää tilaa keittiöön. Nyt on uudet laitteet ja ennen kaikkea lisää laitteita. Eihän vanhaan keittiöön käytännössä mahtunut juuri kuin rasvakeitin, tiskikone ja voileipägrilli, Virve Saarikoski Karrinpuomista kertoo.

Karrinpuomin menu on parhaillaan tammikuussa aloittaneen kokki Maria Kantsilan kehittelyssä. Tällä hetkellä keittiö tarjoaa ruokaisia salaatteja ja pizzoja.

– Ensin alkuun mietimme keittolounastakin, mutta ainakin toistaiseksi se ajatus on jäissä. Kesällä listalle tulee todennäköisesti hampurilaisateriat ja päivän pihvi -annokset ovat myös suunnittelussa, Maria Kantsila kertoo.

Reilusti täytettä

Keittiön uusiminen osoittautui oikeaksi vedoksi, sillä uuden keittiön antimille on ollut kysyntää ollut. Kaksikko uskoo, että Karrinpuomin pizzojen salaisuus on kotikutoisuus.

– Niissä on reilusti täytteitä. Täytteitä ei punnita tai laskeskella, Maria Kantsila vakuuttaa.

– Eräs ulkopuolinen asiakas kehui pizzaa kotoisaksi ja erilaiseksi. Se oli palaute, jonka halusimme kuulla, Saarikoski toteaa.

Karrinpuomi kuuntelee myös asiakkaiden toiveita ruokalistan suhteen.

– Eräs asiakas tiedusteli, miten maustettua jauhelihamme on, joten annoin hänen maistaa, ja kyllä kelpasi. Jauheliha muuten paistetaan pizzoihin omassa keittiössä, Saarikoski jatkaa.

Kuuluisat siivet

Karrinpuomin menusta löytyy yhä myös Puomin kuuluisat siivet, joiden perässä väki makumatkailee Ypäjälle kauempaakin.

– Juuri kävi Lempäälästä väkeä. Kommentoivat vaan, että täällä on Suomen parhaat wingsit, Saarikoski kertoo.

Mikä sitten on Ypäjän siipien salaisuus?

– Me emme tiedä, mikä se on. Meiltä on käyty Tampereella siipiopissa ja käytämme mausteita, joita varmasti on muualtakin saatavilla. Meillä ei ole mitään salaista reseptiä, mutta joku näissä on, kun niin moni niitä kiittelee, Saarikoski kertoo.

Käsityöt harrastuksena

Maria Kantsila on viihtynyt uudessa työssään Karrinpuomissa.

– Olen tuntenut yrittäjä Matti Honkosen jo pitkään, ollut paikan asiakas ja joskus täällä autellutkin.

Kantsilalla on taustallaan lukiopohja ja muotoilija-artesaanin tutkinto, kunnes hän vaihtoi ravintola-alalle.

– Ensin työskentelin tehdastyössä noin 10 vuotta, ja sen jälkeen kävin Faktiassa aikuispuolella ravintola-alan koulutuksen. Olen ollut keittiöillä vanhustentalosta Rantasipiin, Kantsila kertoo.

Käsillä tekeminen on yhä Kantsilalle tärkeä harrastus.

– Sen parissa kuluu kaikki vapaa-aika. Teen erilaisia käsitöitä, tiffanylasitöitä ja koruja, joita kierrän myyjäisissä myymässä.

Matti 5 vuotta

Ypäjällä Karrinpuomissa juhlitaan Matti Honkosen 5-vuotista yrittäjyyttä. Syntymäpäiväillalliset polkaistaan käyntiin to 29.3. klo 18.

– Lavalle nousee tämän kauden The Voice of Finland -jaksoistakin tuttu, forssalaislähtöinen laulajalupaus Joonas Mattila, Virve Saarikoski kertoo.

Illalliset kokataan talon uudessa keittiössä ja illalliskortteja on hankittavissa etukäteen Ravintola Karrinpuomista.

– Illallisilla nautitaan naudan lehtipihviä lisukkeineen tai vastavuoroisesti lihattomana vaihtoehtona on Arctic Milkin uusi juustopihvi. Täytekakusta vastaa juhlasankari itse, Saarikoski kertoo suunnitelmista.

Kaupallinen yhteistyö

Luetuimmat