Maukka tulee kotiin voittajana

Forssa

Markku ”Maukka” Timgrenin BB-taloon asukkaaksi yllytti hänen vaimonsa, Maria Martin.

– Olemme seuranneet Big Brotheria aiempina tuotantokausina ja leikitelleet osallistumisajatuksella. Rekrytoinnin alettua keväällä kysyin, saisinko ilmoittaa Markun mukaan, eikä hän vastaankaan laittanut. Emme missään vaiheessa oikeastaan uskoneet, että Markku lopulta valittaisiin asukkaaksi, mutta näin tässä kuitenkin kävi, Maria Martin ihmettelee.

Suomen Big Brotherissa koettiin sunnuntaina myös historiallinen hetki, sillä Markun lisäksi BB-taloon asteli myös hänen Lohjalla asuva Tuulikki-äitinsä.

– Ei se ollut käsikirjoitettu juttu. Molemmat olivat autuaan tietämättömiä toistensa hakuaikeista. Tämä kaikki paljastui Markulle vasta aivan loppumetreillä.

Maria uskoo, että hänen aviomiehensä valttikortteja BB-talossa tulevat olemaan huumorintaju, sosiaalisuus sekä avuliaisuus muita asukkaita kohtaan.

– Maukalle tämä on erityisesti retki omien korvien väliin – eräänlaista itsensä haastamista – mutta myös mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin. Markku tulee hyvin juttuun erilaisten ihmisten kanssa. Tosin ylimieliset ja omaa etuaan häikäilemättömästi tavoittelevat häntä ärsyttävät.

Markun läheiset kuvailevat miestä varsin supliikiksi.

– Odotamme lähipiirin kanssa, milloin talossa alkaa kuulua sutkautuksia, joita porukalla kutsumme ”maurismeiksi”.

Marian 13-vuotias poika, Nuutti Touronen, on myös innoissaan isäpuolensa osallistumisesta tosi-tv-ohjelmaan.

– Onhan sitä vähän ikävä, mutta ei sitä päästetä sieltä pois ennen kuin kolme kuukautta on täynnä. Meidän perheen puhelinlaskut ainakin nousevat tappiin, sillä äänestän Maukkaa loppuun asti, Nuutti lupaa.

Suurisydäminen 
hönö

Timgren on tuttu kasvo forssalaisessa ravintola Tyykibaarissa. Timgren pistäytyy kulmakuppilassaan tapaamassa ystäviä ja saattaa tarttua viikonloppuisin mikrofoniin karaokessa. Tyykibaarin työntekijä Marika Iso-Pietilä uskoo vahvasti Markun mahdollisuuksiin.

– Maukalla on rahkeita mennä loppuun asti – finaalikolmikkoon ainakin. Hankin 24/7-palvelun, jonka kautta aion vahdata Markun edesottamuksia silmä kovana, Marika naurahtaa.

Markun kaverit Marko Honkala ja Simo Saarela vannottavat, että Maukka tuo viihdearvoa myös katsojille, kunhan vauhtiin pääsee.

– Sillä kaverilla on sydän paikallaan. Ja on se sellainen vähän hönö – hyvällä tavalla, Marko Honkala virnuilee.

Kaverit uskovat, että Markku pysyy talossa omana itsenään, eikä myöskään hätkähdä pienistä.

– Ilman tupakoita se selviää mutta ei ilman ruokaa tai unta, kaverit höröttävät.

Maria-vaimo tähdentää, ettei hänen miehensä ole luovuttajatyyppiä.

– Voi olla eropaperit pöydällä allekirjoitettavana, jos näin käy, vaimo vitsailee.

Big Brotherin kymmenennen juhlakauden voittaja kuittaa itselleen yhteensä 100 000 euroa. Markku on luvannut käyttää mahdolliset rahat vaimoonsa ja toteuttaa unelmansa baarin perustamisesta Turkkiin.

– Big Brotherin kaikkien aikojen ensimmäinen voittaja oli tuolloin Forssassa asunut Perttu Sirviö. Ehkä nyt ympyrä sulkeutuu ja voittaja löytyy taas Forssasta, Maria Martin naurahtaa.

Tyykibaarin porukka lupaa äänestää Markkua jokaisessa mahdollisessa häätöäänestyksessä.

– Markku päästetään pois vasta voittajana.