JUTUT Tammela

MetsäHUB tarjoaa erilaisen työpäivän Saaren kansanpuistossa

Tammelan kunta kutsuu etätyöläisiä läheltä ja kaukaa viettämään työpäivää Saaren kansanpuistoon.
Kunnanjohtaja Kalle Larsson kannustaa kokeilemaan virkistävää etätyöpäivää Saaren kansanpuistossa. Kuva: AnniinaAho
Kunnanjohtaja Kalle Larsson kannustaa kokeilemaan virkistävää etätyöpäivää Saaren kansanpuistossa. Kuva: AnniinaAho

Tammelan kunnan viime syksynä ensi kertaa järjestämä MetsäHUB nousi ilmiöksi valtakunnan mediassa.

– Saimme asialle enemmän julkisuutta kuin osasimme edes toivoa. Aiempina kertoina väkeä on kuitenkin ollut maltilliset noin 50 henkilöä, joten nyt toiveena on saada paikalle 200 kävijää, kunhan vain sää on suotuisa, kunnanjohtaja Kalle Larsson kertoo.

MetsäHUBin ydinajatuksena on lähteä töihin metsään.

– Etätyömahdollisuudet kasvavat jatkuvasti ja samaan aikaan ihmisillä on tarvetta päästä ulos, luontoon, kokemaan avaruutta ja raikkautta. MetsäHUB yhdistää nämä tarpeet, Larsson uskoo.

Vinkkejä asiantuntijoilta

6. syyskuuta järjestettävässä tapahtumassa on mukana myös asiantuntijoita, jotka ovat valmistautuneet keskustelemaan aihealueestaan kiinnostuneiden kesken. Martti Mäki Louneasta tuo kansanpuistoon kyberturvallisuustietoa ja Aniina Räike kertoo somevaikuttamisesta yritysnäkökulmasta.

– Asiantuntijat tarjoavat asiantuntijuuttaan ilmaiseksi. Esittelemme heidät lyhyesti aamulla uimarannan nuotiopaikalla, jonka jälkeen he ovat käytettävissä päivän ajan ilman ennakkovarausta.

Larsson kannustaa saapumaan paikalle ainakin aamulla, ellei aikataulu mahdollista koko päivän läsnäoloa.

– Tule juomaa aamukahvit kunnan piikkiin ja hakemaan vinkit somemarkkinointiin tai vaikka yrityksen tietoturvaan.

Hyvinvointia luonnosta

Etätyöpäivää varten mukaan tarvitaan käytännössä vain oma työpiste tarvikkeineen ja säähän sopiva vaatetus. Alueelta löytyy latauspisteitä, WLAN ja sateen sattuessa on mahdollista siirtyä katetulle alueelle.

– Täällä on ollut monenlaista työpaikkaa pystyssä, mutta yhtä lailla esimerkiksi pelkän palaverin voi siirtää konttorilta luonnonhelmaan. Luonnossa liikkuminen parantaa omaa jaksamista ja vahvistaa työhyvinvointia.

Kansanpuistoon voi tuoda mukanaan myös nelijalkaisen assistentin.

– DogFeelGood-yritys Forssasta on luvannut sponsoroida tapahtumaan osallistuville koirille pientä välipalaa.

Lounais-Hämeen Pirtillä voi nauttia klo 11–12.30 välissä omakustanteisen lounaan, ja klo 14 etätyöläisten on mahdollista osallistua Kaukolanharjun näkötornin opastetulle kierrokselle.

Yöpyminen sallittua

Työpäivän jälkeen on mahdollista jäädä puistoon klo 15 alkavaan After Work -tapahtumaan, jossa saunotaan, paistetaan Makulihan sponsoroimaa artesaanimakkaraa, ja tarinoidaan laavulla.

– Yöpyminen puistossa on mahdollista omin varustein.

Kunnanjohtaja valmisteli viime toukokuun MetsäHUBissa puheen Kotiseutuliiton 70-vuotisjuhlaan. Tänä vuonna hän isännöi tapahtuman yhteydessä Hämeen luontomatkailun kehittämishankkeen ohjausryhmän kokousta. Kokouksessa käsitellään alueen kansallispuistojen kehittämistä vuosina 2019–2021.

– Kutsuin Metsähallituksen väen mukaan MetsäHUBiin. Tämä on mitä parhain ympäristö kokoukselle.

MetsäHUB ja After Work, Saaren kansanpuistossa, pe 6.9., tapahtuma alkaa klo 8.30 aamukahvilla uimarannan nuotiopaikalla. After work -osuus klo 15 alkaen. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.