JUTUT

Microblanding-kynä tekee karvan verran kauniimmaksi

Kauneushoitola Henrietta on kaunistanut lounaishämäläisiä jo 40 vuoden ajan.

Pitkän taipaleen aikana hoitolan asiakkaat ovat päässeet nauttimaan mitä erilaisimmista kauneus- ja ihonhoitoalan uutuuksista. Yksi näistä on maailmanlaajuiseen suosioon noussut microblading-kulmakarvatekniikka. Tekniikka perustuu terävään microblading-kynään, jonka avulla asiakkaalle piirretään yksi karva kerrallaan kulmakarvat.

Parhaimmillaan pigmentoinnin tulos kestää jopa vuoden verran asiakkaan iholla. Hoidon kestoon vaikuttavat muun muassa asiakkaan elintavat ja ihotyyppi.

– Olen tehnyt microblanding-kulmakarvoja vuoden verran. Ne ovat olleet valtavan suosittuja. Kysymys ei kuitenkaan ole ainoastaan ulkonäön parantamiseen liittyvästä kauneustoimenpiteestä, vaan microblanding-tekniikasta ovat hakeneet apua myös sellaiset ihmiset, joille ihokarvat eivät esimerkiksi jonkin sairauden vuoksi kasva, kauneushoitolan toinen yrittäjä, kosmetologi Johanna Tähtinen kertoo.

Marraskuussa Tähtinen hyväksyttiin microblading-maailmankartalle, joka on tunnustus microblading-artistin ammattitaidosta. Forssan vinkkelistä katsottuna hän on ainoa artisti 100 kilometrin säteellä, joka tunnustuksen on saanut.

Microblanding ei satu juurikaan

Microblanding-kulmien piirtäminen aloitetaan aina asiakkaan konsultoinnilla, jotta kulmakarvat vastaisivat mahdollisimman paljon asiakkaan toiveita. Konsultoinnin jälkeen seuraa mittaus- ja suunnitteluvaihe, jonka aikana Tähtinen luonnostelee asiakkaan kasvoille halutun malliset kulmat. Ennen varsinaista pigmentointia asiakas saa vielä vaikuttaa kulmien muotoon ja väriin.

– Minulle on tärkeää, että asiakas saa juuri omannäköisensä kulmakarvat. Huolimatta siitä, että pigmentointi tehdään terävällä terällä, koko prosessi ei satu juuri ollenkaan, sillä käytössä on erittäin tehokas puudutusaine, Tähtinen toteaa.

Pigmentoinnin jälkeen seuraa kulmien kotihoitojakso, johon sisältyy päivittäinen käsitellyn alueen rasvaaminen kahden viikon ajan. Kulmien parannuttua ne vahvistetaan vielä kerran mahdollisimman hyvän tuloksen saamiseksi.

– Microblanding sopii lähestulkoon kenelle tahansa. Erityisesti se helpottaa kiireistä arkea, kun aikaa ei kulu kestokulmien myötä yhtä paljon meikkaamiseen. Microblading on loistava joululahja ihmiselle, jolla on jo kaikkea, Tähtinen vinkkaa.

Rakkaus toi Forssaan

Kauneushoitola Henrietta on perheyritys, sillä Johanna toimii hoitolan yrittäjänä yhdessä äitinsä Leila Tähtisen kanssa. Äidin ja tyttären lisäksi Henrietta työllistää kolme työntekijää. Hoitola aloitti toimintansa ensin Käsityöläiskadulla, jonka jälkeen muuttolaatikot on pakattu neljä kertaa. Yritys muutti nykyisiin tiloihinsa Kartanonkadulle 2000-luvun alussa.

– Kouluttauduin kosmetologiksi, sillä halusin ymmärtää, miten ihmisen tärkein hengittävä elin, iho, toimii. Lisäksi ajatus siitä, että voin auttaa ihmisiä pysymään kauniina ja terveinä, kiehtoi minua, vuonna 2001 vuoden kosmetologiksi valittu Leila Tähtinen kertoo.

Forssa valikoitui kauneushoitolan kotipaikkakunnaksi, sillä Leila muutti rakkauden perässä paikkakunnalle.

Äidin ja tyttären luotsaamassa yrityksessä päätökset tehdään nopeasti, mutta niitä pohditaan aina yhdessä.

– Tiimimme on yhdistelmä, jossa opimme toinen toisiltamme. Minä koetan opettaa Johannalle kaiken sen, mitä neljässä vuosikymmenessä olen oppinut ja Johanna puolestaan hallitsee sosiaalisen median hyödyntämisen yrityksen markkinoinnissa, Leila pohtii.

Henrietan tulevaisuudesta Johannalla on selvä visio.

– Tällä alalla pitää kehittyä jatkuvasti. Seuraan koko ajan uusia trendejä, jotta voin tuoda niitä yritykseemme asiakkaiden ulottuville. Liian usein Forssassa ajatellaan, että uudet asiat eivät menesty täällä. Rohkeus ja innovatiivisuus ovat yrittäjän valttikortit, nuori yrittäjä tuumaa.