JUTUT Forssa

Mimin ja Kukun liikuntakurssilla kokeillaan muun muassa satutansseja ja supersankarijoogaa

TV:stä tuttu lasten musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku saapuu Forssaan liikuttamaan lapsia.
Veera oli kiinnostunut Justuksen tempusta, jossa Cilla Roito toimi avustajana.
Veera oli kiinnostunut Justuksen tempusta, jossa Cilla Roito toimi avustajana.

Forssalaiset kaverukset Justus Roito ja Veera Haavisto eivät olleet vielä syntyneetkään, kun Mimi ja Kuku tähdittivät Pikku Kakkosta, mutta kaksikko odottaa innolla Forssassa järjestettävää Mimin ja Kukun liikuntakurssia.

– Satutanssi on varmasti hauskaa, sillä tanssin mielelläni kotonakin Robinin Boom Kahin tahtiin, Veera Haavisto kertoo.

Justus Roito puolestaan esittelee niin komeita voimistelutemppuja, että supersankarijooga saattaisi olla hänen lajinsa.

– Käyn nassikkapainissa, ja siellä on tosi kivaa, Justus kertoo.

– Minä käyn muskarissa. Rummut on paras soitin, kun niistä lähtee niin kova ääni, Veera hymyilee.

Leikkejä ja kaveruuskykyjä

Mimin ja Kukun liikuntakurssi järjestetään Heikan koululla 12.3. alkaen neljänä perättäisenä torstaina klo 16–17 välillä.

– Esiintyjät tarjosivat tällaista kurssia yhdistyksellemme, ja minusta se vaikutti aivan ihanalta idealta, MLL Forssan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Cilla Roito kertoo.

Mimi ja Kuku johdattavat lapset esimerkiksi erilaisten tanssien, satusuunnistuksen, supersankarijoogan ja palloleikkien ja pelien pariin. Opetussuunnitelmaan sisältyy myös tunnetaitojen ja kaveruuskykyjen kehittämistä.

– Kurssi on suunnattu 5–9-vuotiaille lapsille, mutta kuulemma myös reipas 4-vuotias pärjää varmasti joukossa, joten ikäraja ei ole niin tarkka.

Mimi ja Kuku liikuttavat lapsia Forssassa.
Mimi ja Kuku liikuttavat lapsia Forssassa.

Mukaan liikuntailotteluun mahtuu yhteensä 40 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumisia otetaan vastaan esimerkiksi MLL:n perhekahvilassa.

– Ilmoittautuneita on toistaiseksi noin parikymmentä, joten mukaan mahtuu vielä. Myös myöhemmin vapaita paikkoja on mahdollista tiedustella meiltä.

Kurssi on MLL Forssan jäsenille ilmainen, ja muille neljän kerran kurssi kustantaa yhteensä 10 euroa.

– Tarkoituksemme on järjestää lapsiperheille sellaista ohjelmaa, missä ainakaan raha ei muodostu esteeksi osallistumiselle.

100 vuotta lasten asialla

Mannerheimin Lastensuojeluliitto juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuotta.

– Järjestämme yhteistyössä Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän yhdistysten kanssa juhlat Feeniksissä lokakuussa, johon järjestämme erilaisia varainkeruutempauksia. Yhteistyössä on voimaa, Roito vakuuttaa.

Cilla Roito aloitti MLL Forssan puheenjohtajana vuoden alusta.

– Tämä on toinen hallitusvuoteni. Pitkäaikaisen puheenjohtajamme vetäydyttyä ajattelin tarttua härkää sarvista, ja olen nauttinut tästä. Tämä on monipuolista puuhaa, jossa saa olla suunnittelemassa nopealla aikataululla pieniä projekteja. Tietysti mitä tärkeintä, että toiminnassa mennään aina lapset edellä.

MLL Forssan paikallisyhdistyksen perhekahvila muutti vastikään Torikeskuksen sisällä isompaan liiketilaan, ja kokoontumispaikka löytyy nyt entisen Liivikeskuksen tiloista.

Torikeskuksen perhekahvilat kokoontuvat ti klo 10–12 ja 17–19 ja torstaisin klo 10–12 sekä klo 12–14, jolloin tapaavat vauvat vanhempineen.

Mimi ja Kuku

Vuonna 2003 perustettu Suomea kiertävä lasten musiikkiteatteriduo, jonka esitysten pohjalta on tehty myös suosittu TV-sarja Pikku Kakkoseen vuonna 2008.

Mimi ja Kuku ovat toimineet myös Fox-kanavan lastenohjelmien juontajina.

Duon muodostavat Mimi-tyttöä esittävä muusikko Majka Nurminen sekä Kuku-leijonaa esittävä näyttelijä Anna Kulmala.

Mimin ja Kukun kantavana ajatuksena on lapsen oman ajattelun aktivoiminen sekä terveen itsetunnon ja positiivisen minäkuvan tukeminen ja liikkumaan kannustaminen.

Luetuimmat