JUTUT Urjala

Mitäs mitäs mitäs -festivaalit tuo taas vaihtoehtotaiteet esille – Luvassa muun muassa Speed Dating Body Painting

Mitäksillä juhlat jatkuvat molempina öinä aamuun saakka.
Mitäksillä juhlat jatkuvat molempina öinä aamuun saakka.

Vaihtoehtotaiteiden erikoisjuhla Mitäs mitäs mitäs hämmästyttää, kummastuttaa ja tarjoilee monipuolista taidetta ja yhteisöllistä tekemistä viikonloppuna jo viidettä vuotta.

Ohjelmassa on mm. musiikkia, akrobatiaa, lasinpuhallusta, performansseja, tankotanssia, burleskia, possunaamarillinen dj-kuningas, saunaa, uimista ja aamunkoittoon jatkuvat juhlat Urjalan Nuutajärven metsissä viikonloppuna.

Festari on K-18.

Mitäksillä nähdään tänä vuonna yli 50 esiintyjää. Festareilla kuullaan mm. Riku Niemisen dj-keikka Kone-lavalla.

Festareilla esiintyvät myös eri musiikkityylejä yhdistävä Einari Stylman, garagerock-kaksikko Ursus Factory, rocknelikko Linkopii sekä venäläinen multi-instrumentalistiryhmä Super Collection Orchestra.

Festari tuottaa tänä vuonna kaksi uutta ohjelmakokonaisuutta, Spa Mitäksen ja Club Sensaticon. Päiväsaikaan juhlaväki voi rentoutua ulkoilmakylpylä Spa Mitäksessä, joka tarjoaa saunomista, uimista, hemmotteluhoitoja ja kehonhuoltoa.

Lauantaiyönä pääteltta muuntautuu Club Sensaticoksi. Elektronisen musiikin säestämällä klubilla tapahtuu esityksiä ja performansseja lavalla ja yleisön joukossa, ja juhlavieraat pääsevät osallistumaan yön sattumuksiin. Esiintyjinä ovat Elektrus Erektus (dj), Rikita Rebella (burleski), Fata Morgana (tankotanssi), MoDe (vannetanssi) ja PMPM (rengastrapetsi).

Työpajojen kattauksessa on muun muassa Speed Dating Body Painting, jossa tutustutaan ihmisiin samalla maalaamalla kuvia toisen kehoon.

Festariohjelma ulottuu tänäkin vuonna Nuutajärven lasikylään, jossa Glass Village People -kollektiivi järjestää festivaalilauantaina klo 12–15 lasinpuhallustapahtuman.

Mitäs mitäs mitäs -festivaalit Urjalan Nuutajärvellä 2.–4.8.