JUTUT

Mittelyä kokkisodassa tai hyppy virtuaalitodellisuuteen – FAI avaa ovensa lauantaina

Forssan ammatti-instituutissa järjestetään 10. helmikuuta avoimien ovien päivä.

– Toimintaa löytyy koulutusaloilta kaikista rakennuksista. Ohjelmassa on muun muassa erilaisia työnäytöksiä, tuotemyyntiä, pelejä, kilpailuja ja arvontaa, viestintäsuunnittelija Tanja Nyman luettelee.

Tapahtumassa järjestetään muun muassa apuvälineiden kokeilua, ensiaputoiminnan esittelyä, ravitsemus-, liikunta- ja hyvinvointi-infoja, ajoneuvonosturin ja muun kaluston esittelyä, ohjatut asuntolakierrokset, osaamisareena, katettujen pöytien näyttely, IT-neuvontapiste, virtuaalitodellisuuden esittelypiste, Escape Room ja paljon muuta.

– Kosmetologiopiskelijat toteuttavat non-stop-hoitoja, ja tuleva oppimisympäristö Hoivaklinikka avaa ovensa avoimien ovien päivän ajaksi. Hoivaklinikalla on luvassa verenpaineen mittausta, käsihoitoja ja niska-hartiahierontaa.

CNN- ja manuaalikoneistusta sekä hitsausta ja levyjen taivutusta esitellään D-rakennuksessa, myös 2D- ja 3D-suunnitteluohjelmalla piirtämistä pääsee kokeilemaan samassa rakennuksessa.

– A-rakennuksen alakerrassa järjestetään esimerkiksi ikäihmisten bingo, ja lapsille on luvassa monipuolisesti aktiviteetteja.

Opiskelijatyönä tehtävän omakotitalon työmaahan pääsee tutustumaan osoitteessa Klemelänkatu 2, Forssa.

Kaisa vs. Sirkka-Liisa

Ammatillisen koulutuksen reformista järjestetään infot opettajille ja opoille auditoriossa klo 12.30, tuntia myöhemmin paikalle kutsutaan nykyisten 9-luokkalaisten kotiväki.

A-rakennuksessa esittäytyvät myös eri koulutusalat, urheiluakatemia, nuoret yrittäjät ja Osuuskunta Loimi-Akseli. Nuorison vetonaulaksi paikalle on värvätty tubettaja Miklu.

– Miklun Meet & Greet -tilaisuus järjestetään klo 12–14 liikuntasalissa, joka sijaitsee myös A-rakennuksessa.

C-rakennuksessa järjestetään klo 10 alkaen Kokkisota, jossa kohtaa kaksi paikallista poliitikkoa.

– Vastakkain asetetaan Sirkka-Liisa Anttila ja Kaisa Lepola. Anttilan parina toimii opettajamme Juha Pakkanen, ja Kaisa Lepola on saanut parikseen Veli-Matti Kosken.

Nälkäisenä tapahtumasta ei tarvitse lähteä, sillä FaiFood palvelee tapahtumavieraita.

– Tapahtumassa on lounasbuffetin lisäksi lista-annoksia. Tuotemyyntiä löytyy muun muassa laskiaispullien ja hernekeiton osalta, ja pihalta saa ostaa nuotiomakkaraa tai soppatykin antimia.

Tietotorilla on esittelyssä vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä, kuten härkäpapua ja sirkkoja.

Avoimet ovet, la 10.2. klo 9-15, Saksankatu 27 ja 46.

 

 

Katastrofin aineksia pakohuoneessa

Forssan ammatti-instituutin toisen vuoden merkonomiopiskelijoista koostuva porukka järjestää G-rakennuksessa pakohuoneen.

– Juoni liittyy merkonomiopiskelijan työssäoppimisjakson viimeisen päivän aamuun, joka alkaa vähän katastrofaalisesti, Leevi Lehmusvuori paljastaa juonesta.

Selviytyäkseen aamusta opiskelija tarvitsee ystäviensä apua.

– Eli tässä tapauksessa kävijöiden, Lehmusvuori täsmentää.

Opiskelijoiden pisteeseen on varattu noin 20 minuuttia, joista opiskelijajoukko arvioi kehittelyssä olevan pakohuoneen osuudeksi 15 minuuttia, jonka jälkeen luvassa on vielä suurin piirtein viiden minuutin esittely projektioppimisesta.

– Projektissa on yhä testausvaihe meneillään, mutta ratkaistavia tehtäviä on luvassa kolme. Ne ovat pulmanratkontatehtäviä – on lorumuotoista tehtävää sekä numeroiden päättelyyn liittyviä tehtäviä, Lehmusvuori selventää.

Pakohuoneeseen otetaan kerrallaan noin neljän henkilön ryhmä. Ryhmä kierretään todennäköisesti pimeässä, taskulamppujen valossa.

– Projekti on ollut lopulta aika haastava. Ainakin ideointipuoli on vaatinut luovaa ajattelua, Sanni Pohjanoksa miettii.