JUTUT Jokioinen

Muistatko SS-tytöksi vuonna 2002 valitun Monica Seudun? – Nyt hän on viiden lapsen äiti

2000-luvun alussa Seutu-Sanomien pr-tyttönä tunnettu Monica Seutu on tänä päivänä viiden lapsen kiireinen äiti.
Vuoden 2002 SS-tyttö Monica Seutu on nykyisin viiden lapsen äiti.
Vuoden 2002 SS-tyttö Monica Seutu on nykyisin viiden lapsen äiti.

Takavuosina Seutu-Sanomat järjesti legendaarista SS-juhannustyttökilpailua. Vuonna 2002 nimi oli enne, kun 18-vuotias Monica Seutu korjasi potin niin lukijoiden kuin tuomariston suosikkina.

– Juhannustyttökilpailu ajoittuu niihin aikoihin, kun kiersin mallitoimisto Model Acen kautta erilaisia kisoja. Nuorena halusi kokeilla kaikenlaista, ettei tarvitsisi sitten vanhana katua, Monica Seutu naurahtaa.

Saaren kansanpuistossa juhannuspäivänä järjestetyssä finaalissa yleisöä viihdytti Kikka ja tyttöjä haastattelivat Timo Tervo ja Mika Mali.

– Finaalista on jo aika hataria muistikuvia, mutta jotain palautuu mieleen, Monica toteaa seitsemäntoista vuotta vanhoja lehtileikkeitä selatessaan.

Juhannustyttö palkittiin 500 euron matkalahjakortilla ja lisäksi hän sai käyttöönsä Fiat Stilon kuukaudeksi.

– Lahjakortin käytin Kosin-matkaan äidin kanssa.

Juhannustytön elämän vaiheita seurattiin lukuisissa lehtijutuissa.
Juhannustytön elämän vaiheita seurattiin lukuisissa lehtijutuissa.

Monenlaisia edustustöitä

Lehden pr-tyttönä Monica oli tilattavissa edustustöihin, juontajaksi ja malliksi.

– Vierailin esimerkiksi Bella Italiassa, olin mukana Seutu-Sanomien lukijamatkalla Ahvenanmaalla, edustin eri autokauppojen tilaisuuksissa, keitin kahvia yritysten avajaisissa, juonsin erilaisia tapahtumia, olin mukana muotinäytöksissä, toimin mallina kuvauksissa ja kiertelin vanhan Euromarketin joulutapahtumassa tapaamassa asiakkaita, Monica luettelee.

Pr-tytön kuulumisia seurattiin vahvasti kaksivuotisen juhannustyttökauden aikana, ja juttuja julkaistiin vielä pitkään sen jälkeenkin. Lehden sivuilla vierailtiin esimerkiksi Monican työpaikalla Teneriffalla ja esiteltiin hänen ensimmäinen lapsensa.

Koripallokentällinen lapsia

Tänä päivänä Monica asuu vanhassa suutarin talossa Jokioisilla, ja hänen perheeseensä lukeutuu koripallokentällinen lapsia.

– Voimistelujoukkueeseen vaadittaisiin vähintään kuusi, mutta eiköhän meidän joukkue ole tässä, Monica naurahtaa.

Nykypäivän lapsilukuun suhteutettuna viiden lapsen perhe kuulostaa jo melkoiselta suurperheeltä.

– Kyllä sitä aina joskus joku ihmettelee.

Aktiivisesti harrastavan lapsikatraan kanssa Monican arki on toisinaan minuuttipeliä.

– 14-vuotias Alexia harrastaa pianonsoittoa, laulaa bändissä ja näyttelee, 12-vuotias Aurelia harrastaa voimistelua, 11-vuotias Aaron aloitti kesällä jalkapallon ja käy myös poikien temppukoulussa, 4-vuotias Andreas käy muskarissa ja minitemppukoulussa ja 3 vuotta ensi kuun alussa täyttävä Adelia käy liikkarissa, Monica luettelee.

Valokuvamuistoja Seutu-Sanomien pr-tyttövuosilta.
Valokuvamuistoja Seutu-Sanomien pr-tyttövuosilta.

Liikuntaa ja rakennushommia

Vuosia Monica vastasi perheen arjesta käytännössä yksin, kun lasten isä Mikael Björklund pyöritti omistamaansa ravintolaa Teneriffalla.

– Mikael asui pääsääntöisesti siellä. Tietysti hän kävi välillä kotona esimerkiksi joulun aikaan. Minulle tämä ratkaisu oli selvä asia, enkä nähnyt siinä mitään ongelmaa. Sain pyörittää arkea omalla tavallani.

Vuoden alusta Mikael on siirtänyt ensimmäistä kertaa kirjansa virallisesti Jokioisille ja työskentelee nykyisin Koskenniskassa.

– Minä rakennan työkseni saunoja Saunamajorilla ja toimin Forssan Naisvoimistelijoiden harrastekoordinaattorina sekä vedän lasten voimisteluryhmiä 10 tuntia viikosta, Monica kertoo.