JUTUT Somero

Myötätuulen Teatterin Suomi-tädit lomailevat Espanjan auringossa

Neljän Suomi-tädin lomailu Espanjan auringossa aiheuttaa matkaoppaille harmaita hiuksia. Matkalla istutaan suomalaisbaarissa ja Espanja-Clubilla, Säkkijärven polkka ja Macarena siivittävät tunnelmaa.
Merja-täti (Päivi Eronen), matkaopas Tiia (Ella Nyman), Ulla-täti (Olla-Riitta Aarikka) ja Johanna (Enni Seppänen) tanssivat Macarenaa.
Merja-täti (Päivi Eronen), matkaopas Tiia (Ella Nyman), Ulla-täti (Olla-Riitta Aarikka) ja Johanna (Enni Seppänen) tanssivat Macarenaa.

Viime vuonna Myötätuulen Teatterin näyttelijät ehdottivat ohjaaja Olla-Riitta Aarikalle, että seuraavana kesänä voisi tehdä komedian, jonka aiheena on jokin matkajuttu.

– Se jäi takaraivoon ja kirjoitin tarinan Suomi-tädeistä, jotka lähtevät Espanjan aurinkoon, Olla-Riitta kertoo.

Tädit ovat kypsän keski-ikäisiä serkuksia, jotka orientoituvat lomailuun eri tavoin.

– Itse esitän Ulla-tätiä, joka ei halua kenenkään seurueesta ottavan minkäänlaista riskiä. Ulla muistuttaa koko ajan aurinkorasvan tärkeydestä ja ottaa matkalle mukaan pikkupullia, kun ei sitä voi tietä, mitä kaikkea turisteille Espanjassa syötetään. Kukaan ei saa palaa auringossa eikä saada ruokamyrkytystä.

Parituspyrkimyksiä

Muut tädit ovat Tuula, Lempi ja Merja.

– Merjalla on varsin epäsuomalainen suhtautuminen lomaan. Hänellä ei ole muuta mielessä kuin tanssiminen, bilettäminen, juominen ja miesten iskeminen, roolin tekevät Päivi Eronen kertoo.

Tuula kuvittelee viettävänsä aikaansa lukemalla kirjoja ja ottamalla aurinkoa. Lempi puolestaan joutuu tietämättään paritussuunnitelman kohteeksi, kun matkalla mukana olevat nuoret Johanna (Enni Seppänen) ja perheystävä Erik (Lenni-Kalle Nurminen) päättävät, että tädille pitää löytää mies.

– Kierrämme kaikki mahdolliset baarit ja ravintolat etsiessämme Lempi-tädille miestä. Yritän välillä käydä uimassakin, mutta parittaminen vie liikaa aikaa, Enni kertoo.

Lopulta nuoret löytävät kaksi potentiaalista vaihtoehtoa; Suomi-baarissa työskentelevän totisen Matin ja Espanja-Clubin iloisen Josen.

Oudosta seurueesta yrittävät pitää huolta matkaoppaat Tiia (Ella Nyman) ja Miia (Emilia Ylösmäki).

– Tarkoituksenamme on mm. opettaa tädeille ja nuorille espanjaa, mutta jokaisesta huolehtiminen käy työstä, Ella toteaa.

Matin Suomi-baarissa matkalaiset kuuntelevat sinivalkoisia säveliä kuten Jukka Kuoppamäen musiikkia, ja baarinpitäjän tytär Anni (Elviira Väyrynen) soittaa asiakkaille Säkkijärven polkkaa.

– Näytelmässä esitetään myös Elviiran ensimmäinen oma sävellys. Vanhan Suomi-musiikin lisäksi tädit innostuvat Macarenasta ja Tiputanssista, Olla-Riitta Aarikka kertoo.

Baarinpitäjän roolin näytelmässä tekee Marko Tervonen.

 

Aurinkorasvaa ja pikkupullia Myötätuulen Teatterissa 25.5., 8.-9.6., 11.-16.6.

Luetuimmat