JUTUT Forssa

Neljäs Seinä sai kolme uutta kasvoa – ”Aloimme huomata, että tarvitsemme vähän happea”

Kymmenen vuotta toiminut improvisaatioteatteri Neljäs Seinä rekrytoi riveihinsä kolme uutta jäsentä. Kolmikko on tuulettanut kokenutta ryhmää.
Tuukka Saari (vas.), Nelli Riiheläinen ja Tomi Välimaa ovat Neljännen Seinän kolme uutta jäsentä.

– Teimme pitkään samalla porukalla ja aloimme huomata, että tarvitsemme vähän happea, Neljännen Seinän Markus Kaustell kertoo improvisaatioryhmän tuntemuksia vajaa pari vuotta sitten.

Kymmenen vuotta täyttänyt ryhmä oli pitkään neljän hengen harteilla, kun Kaustellin lisäksi ryhmään kuuluivat Kirsi Lindholm, Laura Orttenvuori ja Riku Tuominen, kunnes harjoituksiin pyydettiin myös Nelli Riiheläinen ja Tuukka Saari.

Riiheläinen oli ryhmän jäsenille tuttu Forssan Teatterilta, Saari taas oli Tuomisen luokkakaveri Forssan ammatti-instituutissa.

– Kirsi soitti ja kysyi, että haluaisinko tulla leikkimään heidän kanssaan, Riiheläinen naurahtaa.

Heti pahimpaan paikkaan

Neljänteen Seinään kuuluvat nyt Tomi Välimaa (vas.), Markus Kaustell, Nelli Riiheläinen, Laura Orttenvuori, Riku Tuominen, Tuukka Saari sekä kuvasta puuttuva Kirsi Lindholm.

Riiheläinen oli pian myös apuna Seinän improvisaatiokeikoilla. Saari sen sijaan teki ensiesiintymisensä yleisön edessä vasta ryhmän kymmenenvuotisjuhlashow’ssa Forssan Teatterin isolla lavalla.

– Pistettiin heti pahimpaan paikkaan, mutta kun siitä selvisi, on ollut helpompi jatkaa, Saari naurahtaa.

Samaan aikaan juhlashow’ssa lavalle nousi myös ryhmän vanha tuttu Tomi Välimaa.

Jo 2000-luvun alussa improvisaation maailmaan sukeltanut draamakasvatuksen opettaja ja vuorovaikutuskouluttaja auttoi ja koulutti Neljättä Seinää improvisaation perusasioihin jo vuosikymmen sitten.

– Heillä oli silloin heti alussa tosi vahva oma juttunsa. Vuosien varrella kohtasimme ryhmän kanssa aina silloin tällöin. Yhdessä vaiheessa improilin epäsäännöllisesti Helsingissä ja mietin, että ”vitsi kun olisi kiva, että olisi vakituinen ryhmä”, Vantaalla asuva Välimaa kertoo.

Nyt Välimaalle löytyi vakituinen ryhmä, sillä ”vanha nelikko” kiinnitti Välimaan, Riiheläisen ja Saaren kesällä Neljännen Seinän ”täysjäseniksi”.

– Ihan kuin olisi avattu hiukan tunkkaisen talon ikkunoita ja ilma pääsi taas kulkemaan. Energia vaihtui, Kaustell hehkuttaa uuden kolmikon tuomaa buustia.

Välimaa kertoo, että vaikka on improvisaation saralla jo kokenut kehäkettu, oppii hän edelleen uutta Neljännen Seinän kanssa mukana.

– Me leikimme täysillä. Siis teemme täysin vakavissamme, mutta höntsämeiningillä silti, Välimaa sanoo.

Vispilänkauppaa pikkujoulukautena

Neljännen Seinän poppoota voi nähdä tänä vuonna vielä lavalla muun muassa ravintola Vispilässä Forssassa. Marraskuun lopussa ensimmäistä kertaa järjestetty Vispilänkauppa-klubi naurattaa ravintolan alakerrassa vielä kolme kertaa joulukuussa.

Kahteen seuraavaan esitykseen lippuja saa Tiketti.fistä. Viimeiseen esitykseen, jossa on mukana myös stand up -koomikoita, voi lunastaa lipun vain Vispilästä.

– Puitteet ovat huikeat. Yleensä menemme keikoille aina tilaajan ehdoilla, nyt olemme ikään kuin omalla pelikentällä, jolla voimme kokeilla myös uusia juttuja, Kaustell iloitsee.

Vispilänkauppa-klubi Ravintola Vispilässä vielä la 8.12., ke 12.12 ja pe 14.12. klo 19–21.