JUTUT

Numero 16 oli yleisin lotossa osunut numero – Arvonta perustuu sattumaan, mutta toiset numerot ovat joitakin onnekkaampia

Lotto on onnenkauppaa, mutta toiset numerot vaikuttavat tilastojen perusteella olevan muita onnekkaampia.
Numero 7 osui oikeaan riviin viime vuonna 9 kertaa. Kuva: Tapio Tuomela

Veikkaus on tilastoinut viime vuoden kaikkien 52 arvonnan numerot.

Yleisimmin voittoputkilosta putosi Veikkauksen tilastojen mukaan pallo numero 16, joka on mukana 17:ssä vuoden 2018 seitsemän numeron arvontatuloksista.

Toiseksi yleisin arvottu numero oli 9, joka osui 15 kertaa. Numerot 6 ja 40 osuivat 14 kertaa ja numerot 36 ja 11 arvottiin oikeaan riviin 13 kertaa.

Suurimmassa potissa 16

Numeroiden esiintymiskerroissa oli suuria eroja.

Numerot 20 ja 23 osuivat kumpikin vain kahdesti, numero 15 vain neljästi ja numerot 29 ja 38 kumpikin viidesti. Yhteensä Lotossa on 40 arvontanumeroa.

– Arvotut numerot perustuvat vain ja ainoastaan sattumaan, mutta vertailu on kiinnostavaa. Vuoden suurin Lotto-potti meni kesällä Ruokolahdelle, ja esimerkiksi kyseisessä oikeassa rivissä oli mukana numero 16, kertoo Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti tiedotteessa.

Jokaisella Lotto-kierroksella arvotaan myös yksi lisänumero. Yleisin oli viime vuonna numero 3, joka osui viidesti.

Yksi hyljeksitty numero

Pelaajien riveihinsä valitsemat suosituimmat numerot ovat kierroksittain aika lailla samoja. Yli viidesosaan riveistä oli viime viikolla sisällytetty numerot 3, 5, 7 ja 9. Yhtä numeroa pelaajat kuitenkin jostain syystä ”hyljeksivät” viikosta toiseen.

– Alle kymmenesosassa pelaajien valitsemista riveistä oli mukana numero 40, joka kuitenkin osui viime vuonna seitsemän oikein -riveihin 14 kertaa, eli oli kolmanneksi yleisin. Jostain syystä se ei ”kelpaa” mukaan läheskään samalla tavalla kuin monet muut numerot. Liekö sitten syynä se, että 40 palasi takaisin Lotto-rumpuun pitkän tauon jälkeen pari vuotta sitten marraskuussa 2016, Talaslahti pohtii.