JUTUT Lounais-Häme

Nuorten liikkujien ääni kuuluville – Forssan Lehti avasi verkkosivuilleen oman sivuston junioriseuroille

Forssan Lehti on lanseerannut uuden Nuoret liikkuu -sivuston, jolla ääneen pääsevät Lounais-Hämeen nuorisoliikuntaseurat.
Linkki Nuoret liikkuu -sivustolle löytyy jatkossa Forssan Lehden verkkosivujen ylälaidasta Näköislehti- ja Mielipiteet-otsikoiden välistä.

Forssan Lehden verkkosivuille avautui maanantaina uusi Nuoret liikkuu -sivusto yhteistyössä lounaishämäläisten nuorisourheilu- ja -liikuntaseurojen kanssa.

Sivustolla julkaistaan seurojen itse tuottamia juttuja, joissa kerrotaan esimerkiksi tulevista ja menneistä otteluista ja kisoista, esitellään nuoria urheilijan alkuja ja päivitetään joukkueiden kuulumisia.

– Tämä on junioriseuroille loistava juttu, jolla saadaan nuorille näkyvyyttä. Edustusjoukkueet ja korkeamman tason joukkueet pääsevät usein paremmin esiin, ja oman kanavan saaminen lapsille ja nuorille on hieno asia, koripalloseura Feeniks Basketin puheenjohtaja Kirsi Ylösmäki sanoo.

Forssan Lehden päätoimittaja Petri Hakala toteaa, että perinteisen lehden sivuilta palstatila aina jossain vaiheessa loppuu, mutta digitaalisessa maailmassa vastaavaa seinää ei tule vastaan.

– Haluamme olla aktiivinen ja näkyvä toimija seutukunnalla, ja tämä on siihen yksi tapa. Koemme yhteisöllisyyden kehittämisen alueellamme tärkeäksi, Hakala kertoo.

Nuoret liikkuu -palstan juttujen lukemiseen ei tarvita Forssan Lehden tilausta.

Kuulumisten lisäksi tiedottamista

Tällä hetkellä sivustolla ovat mukana Feeniks Basketin lisäksi Forssan Naisvoimistelijat, Forssan Suupparit, Koijärven Kunto, Forssan Salama, FoPS Juniorit, FJK sekä Urjalan Sisukiekko.

Mukaan otetaan edelleen uusia seuroja ja joukkueita. Edellytyksenä mukaan pääsemiselle on, että joukkue toimii Lounais-Hämeen alueella ja keskittyy nimenomaan lasten ja nuorten urheiluun tai liikuntaan.

– Odotuksissamme on, että sivuilla saataisiin nimenomaan nuorten ääni kuulumaan aikuisten lisäksi. Nuoret tuntevat some-maailman, Ylösmäki sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Forssan Naisvoimistelijoiden puheenjohtaja Katja Lehtoranta.

– Isoisät ja -äidit tietysti odottavat aina kuumeisesti tuloksia ja joukkueiden kuulumisia, ja tämä on siihen hyvä viestintäkanava. Samalla pääsemme myös tiedottamaan joukkueista myös laajemmalle lukijakunnalle, Lehtoranta sanoo.

Lajit ja joukkueet tutuiksi

Ylösmäki suunnittelee, että Feeniks Basket voisi julkaista ottelujuttujen lisäksi Nuoret liikkuu -sivustolla esimerkiksi laji- ja joukkue-esittelyjä.

– Urheilu on laaja konsepti. Sivuston kautta on hyvä esitellä esimerkiksi sitä, mitä joukkueessa oleminen tarkoittaa, mitä urheileminen antaa ja mitä se ylipäätään on, Ylösmäki kertoo.

Forssan Naisvoimistelijoiden kilpailu- ja esityskaudet kestävät vain lyhyen ajan loppusyksyllä ja keväällä, mutta kerrottavaa joukkueista löytyy muulloinkin.

– Meillä on esimerkiksi paljon pienten ryhmiä, joita pääsemme sivuston kautta esittelemään. Meillä on myös muutakin kuin kilpatoimintaa, sillä harrasteryhmiä on yli 20.

– Onhan sivustolla myös markkina-arvoa: Kenties löydämme tätä kautta myös uusia harrastajia ja jopa ohjaajia, Lehtoranta pohtii.

Samanlainen sivusto julkaistiin maanantaina myös Hämeen Sanomien verkkosivuilla nimellä Hämeen Sanomien Junnut. FL

Nuoret liikkuu -sivuston löydät osoitteesta www.forssanlehti.fi/nuoret-liikkuu. Sivuston toimintaan mukaan haluavat joukkueet ja seurat voivat olla yhteydessä Sami Koljoseen, sami.koljonen@forssanlehti.fi.

Luetuimmat