JUTUT

Oletko nähnyt Wilma-koiraa?

Katja Lahti on etsinyt jo vuosien ajan koiraansa, jonka hän jätti koeajaksi ostajaehdokkaalle.

Internetiin myynti-ilmoituksen koiranpennustaan laittanut Katja lähti näyttämään koiraa Janakkalaan mahdolliselle ostajalle. Naiset sopivat, että kaupan kohteena ollut pentu jäisi koeajaksi Janakkalaan. Kauppa piti solmia koeajan jälkeen.

Sen koommin ei Katja ole nähnyt sekarotuista Wilmaa. Se, ettei Katja tarkistanut naisen henkilöllisyyttä oli ensimmäinen virhe. Toinen oli se, että hän jätti naiselle koiran lemmikkipassin ”siltä varalta, jos koira sattuisi koeajalla sairastumaan”.

Katja on etsinyt Wilmaa jo yli neljä vuotta. Wilman takia on käyty jo kahdesti käräjäsalissa, kun väärää nimeä käyttäneen ostajaehdokkaan henkilöllisyys selvisi. Nainen sai petostuomion, mikä ei ole estänyt häntä jatkamasta huijauksia.

Katja on etsinyt Wilmaa Urjalasta, josta hänelle soitettiin näköhavaintoja. Helsingissä oli Wilman näköinen koira ollut raitiovaunussa epämääräisen näköisen miehen kanssa.

Muun muassa Wilman tarina kerrotaan Maija Ankkurin Kokemuksella Karkurit.fi -kirjassa, jossa on tosikertomuksia kadonneista ja löytyneistä lemmikeistä.