JUTUT

Opel Grandland sai lisää vaihtoehtoja moottoritilaan

Opelin omistajakuvioiden myötä moottoripaletti sai uusia koneita nokkapellin alle. Nyt bensakoneista tehokkain on istutettu A8-vaihteistoon.
Opel Grandland X tehokkaimmalla 180 hevosvoiman bensakoneella ja kahdeksan lovisella automaattivaihteistolla on mukava ajaa.
Opel Grandland X tehokkaimmalla 180 hevosvoiman bensakoneella ja kahdeksan lovisella automaattivaihteistolla on mukava ajaa.

Opel Grandland kuuluu kapunkimaastureiden isompaan kastiin. Ajoltaan se on mukava. 2675 millin akseliväli rauhoittaa menoa, eikä pienemmissä olevaa lajityypillistä heitoissa tulevaa nyökkimistä esiinny.

Koeajoautoon oli asennettu 18-tuumaisten sijaan talvirenkaiksi 16-tuumaiset, 215-70 -profiiliset. Ja täytyypä sanoa, että isoilmatilainen rengaskoko antaa paljon anteeksi suomalaiselle tienpinnalle. Kaiken kaikkiaan auto käyttäytyy miellyttävämmin kuin matalaprofiilisilla ”sporttirenkailla”. Eikä tämä ole moite Grandlandin ajo-ominaisuuksiin, ei niissä mitään vikaa ole. Vaikutus olisi sama merkissä ja mallissa missä hyvänsä. Automaailman trendit kun eivät vaan oikein sovi suomalaisille epätasaisille teille.

Grandlandissa on hyvät tilat niin edessä kuin takapenkkiläisilläkin. Istuma-asennosta saa hyvän ja näkyvyys on hyvä kaikilla. Kuskin paikalta näkyvyyttä haittaavat isot C-pilarit. No, peruutuskamera ja sen 360-näkymä auttavat silloin kun ollaan siihen suuntaan menossa. Auton sivutolpat muuten nimetään seuraavasti: tuulilasin pystypylväs on A, seuraava taaksepäin on B jne.

Tavaratilaa on 514 litraa, takaistuin kaadettuna 1652 litraa. Takaistuin kaatuu 40/60-suhteessa ja suksiluukkukin on. Tavaratilan pohjan saa pudotettua vielä liki kymmenen senttiä alemmas tilan lisäämiseksi.

Varustelultaan Grandland on hyvä, perus-Comfortissakin on automaatti-ilmastointi, lämmitettävä nahkaratti, vakionopeudensäädin, 17”-aluvanteet ja led-päivävalot.

Innovation Plussassa on AFL led-ajovalot, avaimeton järjestelmä, kromiset ikkunalistat, tuumaa isommat aluvanteet, sähkötoiminen takaluukku, istuinlämmitys myös takana, hätäjarrutus jalankulkijan tunnistuksella ja kaistallapitoavustin. Ajetussa autossa oli lisävarusteena Innovation driver -paketti. Sillä saa katvehälytyksen peileihin, 360 asteen panoraamakameran, paremman navin ja etuistuimet. Siis paremmat ergonomiset etuistuimet.

Ohjaamossa on Opelille tuttua toimivuutta ja linjaa, mutta nappuloita kolmannes siitä mitä kymmenen vuotta sitten.
Ohjaamossa on Opelille tuttua toimivuutta ja linjaa, mutta nappuloita kolmannes siitä mitä kymmenen vuotta sitten.

Tehokone automaatilla

Hinnasto tuntee neljä moottoria. Bensamoottoreita ovat kolmisylinterinen 1.2 Direct Injection Turbo 130-hevosvoimaisena tai koeajettu nelisylinterinen 1.6 Direct Injection Turbo 180. Tämän jatkona on aina Aisinin kahdeksanvaihteinen momentinmuunninautomaatti. Yhdistelmä toimii hyvin ja tarjoaa WLTP-yhdistelmäkulutukseksi 8,0 litraa ja CO2- päästöiksi 172 grammaa kilometrille. Näihin lukemiin pääsee helpolla ja allekin.

Tehoa otetaan 180 hepoa ja vääntöä hyvät 250 newtonia. Moottori tuntuu tehokkaalta kaikilla kierrosluvuilla. Dieseleistä on saatavilla 1499-kuutioinen tai 1997-kuutioinen turbodiesel. Edellinen on 131 hevosvoimainen ja manuaalilla tai automaatilla kun taas isompi on 177-hevosvoimainen ja aina automaatilla.

Ja mitä siihen moottoripalettiin tulee, niin nämä ovat uuden omistajan tuotteita, mutta uuteen Astraan tulee taas uusi saksalaiskone. Hyvin toimivia kyllä kaikki.

Tavaratilat ovat luokassaan hyvät 514 tai 1652 litraa, tavaratilan muoto on käytännöllisen suoraviivainen.
Tavaratilat ovat luokassaan hyvät 514 tai 1652 litraa, tavaratilan muoto on käytännöllisen suoraviivainen.

Opel Grandland X Innovation Plus 180 Turbo A8

 • akseliväli 2,675 m
 • omapaino 1 480 kg
 • moottorin tilavuus 1 598 ccm
 • 16 venttiiliä, turbo
 • suurin teho 133 kW (180 hv) / 5500 kmin
 • suurin vääntö 250 Nm / 1650 kmin
 • kiihtyvyys 0-100 km/h 8,2 s
 • yhdistetty kulutus 7,5 l/100km
 • C02-päästöt 163 g/km
 • takuu 3 v./90 000 km
 • koeajettu 1.6 Turbo Innovation+a8 36589e +lisäv +tk
 • Grandland X alkaen 27 390 e +tk 1.2 T 130 hv Comfort

Luetuimmat