JUTUT Forssa

Opiskelijat avaavat pop up -hoitolan Kauneuskeskus Marisaan – Roosa nauha -päivänä tehdään hyväntekeväisyyttä

Oppilaat pääsevät testaamaan heti taitojaan yritysympäristössä.
Kosmetologiopiskelijat Maria Jaatinen (vas) ja Sonja Fagerström (oik) ovat mukana perustamassa pop up -hoitolaa Sari Suomisen kauneuskeskus Marisan yhteyteen.
Kosmetologiopiskelijat Maria Jaatinen (vas) ja Sonja Fagerström (oik) ovat mukana perustamassa pop up -hoitolaa Sari Suomisen kauneuskeskus Marisan yhteyteen.

Forssan ammatti-instituutin kosmetologiopiskelijat avaavat tänä syksynä pop up -hoitolan Kauneuskeskus Marisan yhteyteen Rautatienkadulle.

– Keväällä vapautunut toinen hoitohuoneeni pääsee taas hyötykäyttöön, ja samalla opiskelijat pääsevät laittamaan heti opittuja taitoja testiin yritysympäristössä, Sari Suominen iloitsee synergiaetuja.

Suominen on yritystoimintansa ohessa työskennellyt FAI:n kosmetologiopiskelijoiden ammatillisena ohjaajana kaksi vuotta.

– Olen pari päivää viikosta täällä koululla ja loput yrityksessäni.

Suominen on palannut juurilleen, sillä hän valmistui SKY-kosmetologiksi Forssan ammatti-instituutista keväällä 2013.

– Nyt pääsen jakamaan opiskelijoille työelämässä karttunutta ammatillista osaamistani. Painotan aina yrittäjänäkökulmaa, sillä tällä alalla työllistytään pääosin yrittäjinä.

31. lokakuuta avaavassa pop up -hoitolassa tehdään samoja hoitoja edullisin opiskelijahinnoin kuin Saksankadun BeautyFai-hoitolassa.

– Periaate on se, että ennalta sovittuina päivinä pari opiskelijaa tekee Marisassa hoitoja. He tiedottavat aukioloista muun muassa BeautyFai:n sosiaalisen median tileillä.

Nuoruuden haaveita

Pop up -hoitolassa opiskelijat pääsevät jo varhaisessa vaiheessa työelämään.

– On rikkaus, että saa heti opintojen alussa mahdollisuuden lähteä työelämään, opiskelija Sonja Fagerström miettii.

– Hyvä vaihtoehto päästä tekemään oppilashoitolan lisäksi erilaisissa tiloissa ja tutustua uusiin tuotesarjoihin, opiskelija Maria Jaatinen jatkaa.

Pusulassa asuva Fagerström ja urjalalainen Jaatinen aloittivat opinnot elokuussa.

– Lähdin toteuttamaan nuoruuden haaveita. Opiskelin aikoinaan lähihoitajaksi, koska silloin nämä koulut olivat vähän kauempana. Nyt oli sopiva sauma palata kouluun, kun lapset ovat jo vähän isompia, Jaatinen kuvailee.

– Minulla taas lapset olivat sen verran pieniä, että oli hyvä tilaisuus alkaa opiskella. Olen työskennellyt lastenhoitajana päiväkodissa ja ollut pari viimeistä vuotta lasten kanssa kotona, opinnot sopivat tähän elämäntilanteeseen, Fagerström miettii.

Pikahoidoilla hyväntekeväisyyttä

Valtakunnallisena Roosa nauha -päivänä, 11. lokakuuta, opiskelijat järjestävät Marisassa teemapäivän, jolloin he tekevät edullisia pikahoitoja asiakkaille.

– Roosa nauha -päivä järjestetään nyt kolmatta kertaa, ja tänä vuonna heitin vetovastuun opiskelijoille, sillä tapahtumajärjestäminen kuuluu myös opetussuunnitelmaamme, Suominen kertoo.

Roosa nauha -päivänä tehtyjen pikahoitojen tuotto luovutetaan lyhentämättömänä Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen Forssan paikallisosastolle, rintasyöpään sairastuneiden vertaistukiryhmälle.

Tapahtumassa juhlitaan myös Marisan 5-vuotissyntymäpäivää kakkukahvien, arvonnan ja tuotetarjousten merkeissä.

Roosa nauha -päivä, Kauneuskeskus Marisassa (Rautatienkatu 10), pe 11.10. klo 10–18.

Luetuimmat