JUTUT

Palokunnanaukiolla järjestetään kattava ilmaiskonsertti

Womack-yhtyeen Henrik Haarlo ja Perttu Myllykangas ovat ottaneet tänä vuonna vetovastuun Kulttuuri-Axel ry:n järjestämän Palokunnanaukion kesäkonsertin käytännönjärjestelyistä.

– Roolimme on ollut muun muassa kasata esiintyjät, miksaajat ja muut yhteistyökumppanit. Ilmaistapahtumaa kun järjestetään tietysti täysin talkoohengessä, Perttu Myllykangas kertoo.

Palokunnanaukion kesäkonsertti järjestettiin ensi kertaa vuonna 2016. Tapahtuman lähtökohtainen visio on ollut taata paikallisille bändeille soittomahdollisuuksia ja yhtälailla esitellä suurelle yleisölle erityyppisiä kokoonpanoja.

– Tänä vuonna olemme erityisesti panostaneet tiiviimpään rosteriin, monipuolisempaan settiin ja vahvasti siihen paikallisuuteen.

Seitsemän kokoonpanoa

Konsertti järjestetään Palokunnanaukiolla eli Antin Konditorian ja Työväentalon välisellä nurmikentällä. Lauantaina 7.7. klo 12–18 välisenä aikana esiintymislavalle nousee yhteensä seitsemän erityyppistä kokoonpanoa.

– Tapahtuma-ajankohta on sekä kävijäystävällinen että vaihtoehtoinen myös muusikoille. Aina ei tarvitse lähteä yöaikaan keikoille.

Järjestäjät ovat halunneet tarjota tapahtumassa jokaisen musiikkimakuun soveltuvaa kokoonpanoa.

– Tavallaan musiikki menee rankemmaksi iltaa kohti.

Joku, jolle soittaa

Tapahtuma on omiaan tarjoamaan soittomahdollisuuksia paikallisille bändeille. Esimerkiksi hyvänä keikkapaikkana toimineen Ravintola Blue Poolin lopettaminen tuntuu yhä.

– Tosin täällä järjestetään aktiivisesti esimerkiksi HipHopFestejä, TUG-klubeja ja muita, joissa on esiintymismahdollisuus myös paikallisilla.

Myllykankaan mukaan forssalaiset muusikot pitävät hyvin yhtä.

– Yli genrerajojen. Jos joltain hajoaa jotain, tarvitaan vaikka vahvistinta tai kielisoitinta, niin aina löytyy joku, jolle soittaa.

Womackilta uutta

Myllykangas ja Haarlo esiintyvät illan päättävässä Womackissa.

– Yhtyeen kolmas albumi on parhaillaan miksattavana. En taida uskaltaa luvata tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta tulossa se on kyllä, Myllykangas lupaa.

– Ei voi tietää, vaikka uutta materiaalia kuultaisiin Palokunnanaukiollakin, Myllykangas spekuloi.

Palokunnanaukion kesäkonsertti la 7.7. klo 12–18.