JUTUT

Panimoravintola virkistää Humppilan elinkeinoelämää

Mustialan Kartano oy aloittaa panimoravintolatoiminnan Humppilan Kukkatalon kiinteistössä ensi kesänä.

– Panimoravintolan tulo elävöittää kiitettävästi liiketoimintaa valtatie 2:n elämää sillä puolella. Kiinteistöhän on nyt ollut vajaakäytössä, Humppilan kunnanjohtaja Jari Keskitalo toteaa.

Lasitehtaan puolelle Keskitalo toivoisi lisää yritystoimintaa.

– Sillä puolella tilojen täyttämisessä on enemmän tavoitteita. Osin haasteisiin vastaa piakkoin valmistuva valtatie 2:n kehittämisselvitys, ja samoihin aikoihin käymme neuvotteluja ely-keskuksen kanssa.

Ely-keskuksen suunnitelmat uusiksi liittymäjärjestelyiksi Humppilan Lasin puolella valtatietä saivat voimakasta kritiikkiä alueen yrittäjiltä.

– Kunta myös reagoi nopeasti konsultin esittämiin liittymävaihtoehtoihin, ja näistä nyt on tarkoitus keskustella. Olemme myös pohtineet, pitäisikö outlet-alueen kaavaa muuttaa siten, että se soveltuisi myös päivittäistavarakaupan tarpeisiin. Elävöittämisessä asialla olisi paljon merkitystä, kun Humppilan ainoa ruokakauppa sijaitsee nyt kunnan keskustassa.

Keskitalo pitää tärkeänä myös valtateiden risteysalueiden liikennejärjestelyjen päivittämistä.

– Valtatie 9:n liikennemäärät kasvavat kaiken aikaa, joten risteysten kehittäminen olisi olennaista. Turvallisuuden kannalta olisi olennaista se, että Turun suunnasta ajavien ei tarvitsisi kiertää vasemmalta kakkostielle.

Isot hankkeet maaliin

Humppilan tämän hetken suuret investointihankkeet alkavat olla loppusuoralla. Uusi päiväkoti valmistuu kesäkuun lopussa ja urheilukenttäprojekti keväällä.

– Urheilukenttäremontin myötä puitteet harrastamiselle parantuvat olennaisesti ja toivottavasti se tuo mukanaan myös uutta innostusta monipuoliseen urheiluun, Jari Keskitalo pohtii.