JUTUT Jokioinen

Pellilässä aloitti uusi huoltoyritys – “Ainoa mikä nyt on yllättänyt, on paperitöiden ja palaverien määrä”

Jokioisten Pellilässä aloitti elokuun alussa uusi teollisuuden, raskaan kaluston ja henkilöautojen huoltoliike. Uusioaineksen pihapiirissä toimiva yritys tarjoaa monipuolisia palveluja.
Volvon huoltoa suunnittelevat yrittäjä Matti Lintukorpi (oik.) ja harjoittelijana toimiva toisen polven Henry Lintukorpi.

– Oltuani 24 vuotta Uusioaineksella, aikaisemmalla Stenbergillä, töissä tuli eteen tilaisuus tehdä iso muutos ja nyt tuntuu, että se kannatti. Mukavasti on ollut töitä, vaikkei vielä ole pidetty avajaisiakaan eikä yhtään mainostettu, kertoo ML Laatuhuolto oy:n yrittäjä Matti Lintukorpi.

– Ammattikoulun jälkeen menin kuskiksi yritykseen ja sitten tein raskaan kaluston ja teollisuuden huoltoja. Nyt jatkan yrittäjänä samoissa tiloissa. Ainoa mikä nyt on yllättänyt, on paperitöiden ja palaverien määrä, lisää Lintukorpi.

Osakeyhtiöllä on kolme osakasta, joista kaksi toimii päivittäin yrityksessä. Henkilökuntaa on teollisuushuollon puolella kolme huoltomies-asentajaa, autohuollon puolella kaksi ja lisäksi työhön perehdytyksessä kaksi harjoittelijaa, jotka työskentelevät sekä huollossa että teollisuuden huoltotehtävissä.

Teollisuudessa yritys vastaa kolmen teollisuuslaitoksen laitteiden toiminnasta, Lintukorven sanoin pitää toiminnan pelaamassa.

Autohuoltopuolella ML-Laatuhuolto tarjoaa öljynvaihtohuollot, alusta- ja jarrukorjaukset. Lisäksi hoidetaan vikakoodien luku- ja autosähkötyöt. Raskaan kaluston palvelut ovat laajat, noin 700 neliön halliin mahtuu ovista nyt 4,40 metriä korkeat. Keväällä ovia korotetaan yli viiteen metriin. Vaihtolavojen, peräkärryjen, hevoskärryjen ja jopa soppatykkien huollot ja korjaukset käyvät hallissa hyvin.

Huoltopalvelussa on nyt kaksi nosturipaikkaa. Työkaluja on kattavasti, varastossa on hydrauli- ja sähköliittimiä ja tarvittavat muut osat saadaan yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Rengastöihin satsataan lähitulevaisuudessa

– Rengasmyyntiin ja -töihin satsaamme lähitulevaisuudessa. Tavoitteena on saada rengaspuolen kattavat palvelut kevään 2019 tai viimeistään syksyn sesonkiin tarjolle, avaa Matti Lintukorpi.

Huolto- ja korjaustoiminnassa emme ole sitoutuneet mitenkään eri merkkeihin, mutta kyllä Volvo ja Mercedes-Benz ovat tutuimpia. Työhinnoittelumme on edullinen, huomattavasti alle merkkiliikkeiden, päättää Lintukorpi.