JUTUT Forssa

Perinteisiä klassikoita ja raikkaita sovituksia – Elli Lukander järjestää ensimmäisen oman joulukonsertin

Ellli Lukander jakaa joulun kanssasi – ainakin yhden tunnelmallisen illan ajan.
Jouluihmiseksi tunnustautuva Elli Lukander tunnelmoi ravintola Vanhassa Värjärissä 14. joulukuuta.

Joululaulut tuovat valoa pimeään aikakauteen ja musiikin taika kuljettaa kuulijansa lyhyelle aikamatkalle menneisiin jouluihin.

– Lapsuudenkodissani oli melkoinen arsenaali joululevyjä, joita aina joulun alla kuunneltiin. Joululaulut ovat aina olleet itselleni olennainen osa joulua ja nyt viime vuosien joulukonserttien myötä ne ovat tulleet erityisen lähelle, Elli Lukander kertoo.

Hämeenlinnassa opiskelevan Lukanderin kotona Jouluradio on soinut jo pidempään.

– Ei niihin vaan kyllästy. Olen laittanut jo joulukuusenkin. Otin pienen varaslähdön jouluun, mutta ajattelin sen niin, että saa ainakin nauttia tunnelmasta pidempään.

H-hetki lähellä

Joululaulut herättävät paljon muistoja.

Viime vuosina Elli Lukander on esiintynyt yksityiskeikkojensa lisäksi muun muassa Timanttiset-joulushow’ssa. Tänä vuonna hän järjestää ensimmäisen oman joulukonsertin.

– Jo viime vuonna oli sellainen olo, että olisipa kiva järjestää oma joulukonsertti. Tänä vuonna oli kuitenkin ensimmäistä kertaa siihen kunnon sauma, koska Timanttisista pidettiin välivuosi.

Lukander sai yhteistyökumppanikseen muun muassa Kulttuuriyhdistys Kuvion, ja oma joulukonsertti lähti syntymään viime kesänä.

– H-hetki alkaa olla lähellä – on jännittynyt mutta hyvä fiilis.

Neljällä kielellä

Elli Lukander lupaa johdattaa konserttivieraat kohti joulua niin perinteisten kuin uudempien joululaulujen kuljettamina.

– Uutuuksista voisin mainita Suvi Teräsniskan ja Haloo Helsingin, jonka laulu on valikoitunut myös konsertin nimeksi. Vanhemmista klassikoista esimerkiksi Maa on niin kaunis tai En etsi valtaa, loistoa kuullaan varmasti.

Itselleen läheisimmäksi joululauluksi Lukander mainitsee Taivas sylissäni (Himlen i min famn), jota hän on laulanut molemmilla kielillä.

– Sitä toivotaan keikoilla ja se on mukanani kulkenut tärkeä joululaulu. Äiti ehdotti sitä kerran keikkaohjelmistooni, ja siitä on tullut eräänlainen bravuuri. Siinä on kaunis teksti ja sitä on mukava laulaa, koska yleisö yleensä reagoi siihen niin voimakkaasti.

Elli kilpaili Voice of Finland -kilpailussa vuonna 2017: Elli kertoo tarinoita 

Joulukonsertissaan Lukander laulaa suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

– Ja kuullaan siellä pieni pätkä espanjaakin.

Rautaiset ammattilaiset

Ympärilleen Elli Lukander on saanut rivistön lahjakkaita muusikoita: Keijo Koski rummuissa, Kari Caven bassossa, Juha Kohonen kitarassa ja Tuomo Sorri koskettimissa.

– Minulla on niin turvallinen olo heidän kanssaan, kun kaikki ovat niin rautaisia ammattilaisia. Tuomo on itselleni uusi tuttavuus, ja häneltä on tullut todella hyviä ideoita sovituspuolelle. Yhteistyö bändin kanssa on ollut saumatonta, Elli Lukander kiittelee.

Konsertti järjestetään Piippuaukion kupeessa, ravintola Vanhan Värjärin tiloissa. 15 euron hintaisia lippuja myydään ennakkoon optikko Kirkassilmässä Forssassa.

Joulun kanssas jaan, pe 14.12. klo 19, ravintola Vanha Värjäri (Wahreninkatu 11)