JUTUT Forssa

Pick-Nickin taustayhdistyksellä uusi puheenjohtaja – Henry Koivula luotsaa SMCF ry:tä

Harrasteajoneuvot ja alan harrastajat kohtaavat Pilvenmäellä jo 36. kerran.
Loimaalainen Henry Koivula on SMCF ry:n uusi puheenjohtaja.

Loimaalainen Henry Koivula aloitti Street Machine Club Forssa ry:n puheenjohtajana vuodenvaihteesta.

– Autojen kanssa olen pelannut käytännössä koko ikäni, Henry Koivula kiteyttää.

Koivulan ensimmäinen oma harrasteauto oli vuoden 1960 Oldsmobile Dynamic 88, jonka hän hankki vuonna 1985.

– Muulla ei ollut niin väliä kuin että ensimmäinen olisi GM, sillä niitä olen aina digannut. Amerikanraudoissa on ollut se jokin juttu, mikä viehättää. Monen sorttista autoa on vuosien varrella ollut, mutta iän karttuessa olen tullut avoimemmaksi muillekin merkeille, eikä sen tarvitse olla pelkästään jenkki, Koivula summaa.

Yhdistävä asia

Henry Koivula on ollut SMCF ry:n jäsenenä kahteen eri otteeseen.

– Nyt yhtäjaksoisesti vajaa kymmenen vuotta, mutta aivan ensi kertaa liityin mukaan joskus 1980- ja 1990-lukujen taitteessa veteraanijäsenemme Ilkka Stenbergin houkuttelemana.

Harrasteautotoiminnassa Koivulaa viehättää eniten yhteisöllisyys.

– Kaverit, ehdottomasti. Tämä on hyvä ja omanlaisensa porukka.

Jäseniä yhdistykseen lukeutuu toista sataa.

– Viimeisen parin vuoden aikana mukaan on liittynyt nuoriakin. Se on mahtava asia, sillä ei me vanhat kävyt täällä ikuisesti olla, Koivula tokaisee.

Yhdistyksen talli sijaitsee Forssan kaupungilta vuokrattavassa Viksbergin kartanon vanhassa navetassa.

Ajokauden aikana järjestetään kokoontumisia ja cruisingeja, talviaikana rakennetaan.

– Eivät nämä koskaan valmiiksi tule, Koivula naurahtaa.

Koko perheen juttu

Koivulan perheessä harrasteautot ovat koko perheen yhteinen mielenkiinnon kohde. Mukana toiminnassa ovat vaimo Minna Koivula ja 11-vuotias Jimmy-poika Henryn aiemmasta liitosta.

– Olin aiemmin rallitouhuissa mukana, mutta Henkan myötä tulivat jenkkiautot elämääni. Viihdyn itsekin tallissa Oldsmobilen kimpussa. Henkka neuvoo ja minä teen parhaani mukaan, Minna Koivula kertoo.

Koivuloilta löytyy tällä erää tallista Pontiac Catalina 2D HT Sport Coupe vm. 1964 sekä Oldsmobile Super 88 Holiday Coupe vm. 1960.

Tulevana sunnuntaina pariskunnan Pontiac ottaa Loimaalta suunnan kohti Forssan Pilvenmäkeä jo aamuneljältä. Sitä ennen on viikonloppu paiskittu töitä Pohjoismaiden suurimman yksipäiväisen harrasteautotapahtuman kasaamiseksi.

– Perjantaina pakkaillaan tallilla ja lauantaina kasataan tapahtuma-aluetta. Ei moni edes uskoisi, kuinka paljon työtä siinä on. Tämä on valtava talkootyön voimannäyte ja jokainen käsipari on tarpeen, Minna Koivula mainitsee.

Tuhansia kävijöitä

Sunnuntaina paikalle odotetaan 25 000 kävijää ja noin 2 500 harrasteautoa sekä satoja moottoripyöriä ja muita vanhoja ajoneuvoja.

– Tämä on monelle harrastajalle kesän tärkein juttu. Määrä on aika pitkälle vakiintunut viime vuosina. No, viime vuosi oli katastrofi, kun vettä tuli kuin aisaa. Tosiharrastajat liikkuivat, mutta vuosi oli muuten hiljaisempi.

Tapahtumaan on vuosittain vapaa sisäänpääsy.

– Pysäköintimaksu autokunnalle on 10 euroa ja moottoripyörille 5 euroa. Moottoripyöräilijät rahastetaan vasta parkissa, Koivula täsmentää.

Harrasteajoneuvo Pick-Nick, su 5.8. klo 6-17, Pilvenmäen ravirata (Pilvenmäentie 7, Forssa).