JUTUT Loimaa

Pienyritykset saavat oman tapahtumansa Loimaalla – Messut on Elina Temosen yhden naisen projekti

Elina Temonen lähti liikkeelle kolmesta pointista; Loimaasta, pienyrittäjien tukemisesta ja verkostoitumisesta. Näistä rakentuu yhden naisen projektina uudenlainen messutapahtuma.
Elina Temonen on toiminut yrittäjänä melkein vuoden ajan. Sitä ennen olin pitkäaikaistyötön. Yrittäjänä minua työllistää eniten sosiaalinen media, jonka haltuunottoon opastan ja koulutan muita yrittäjiä, Temonen kertoo.
Elina Temonen on toiminut yrittäjänä melkein vuoden ajan. Sitä ennen olin pitkäaikaistyötön. Yrittäjänä minua työllistää eniten sosiaalinen media, jonka haltuunottoon opastan ja koulutan muita yrittäjiä, Temonen kertoo.

Elina Temosen yritys Teenne on järjestänyt Asennetta yrittämiseen -workshopeja.

– Projektissa tuli osallistujien kanssa puhetta sitä, ettei pienyrittäjille ole näyttäytymispaikkaa. Kiinnostuin ajatuksesta ja yllytyshulluna halusin heti laittaa rattaat pyörimään. Mietin, että jos alan odotella otollisempaa ajankohtaa tai mitä tahansa otollisempaa, työ jää tekemättä, Temonen kertoo.

Silmien avaamista

Elina Temonen kehitti PienYrittäjäMessut yksinyrittäjien, pienimuotoisten yritysten ja palveluntuottajien esittäytymis- ja verkostoitumistapahtumaksi. Messuille Temosen tarkoituksena on jatkossakin saada näytteilleasettajiksi pienyrittäjiä ympäri Suomen.

– Messujen myötä haluan ohjata ostovoimaa kaupunkiin ja tehdä pienyrityksiä tutuiksi. Loimaan elinvoima on kuitenkin nimenomaan yrityksissä, ja messujen perusidea on yrittäjän tukeminen ja samalla kuluttajien silmien avaaminen, Temonen toteaa.

Temonen on messuja valmistellessaan löytänyt Saviseudulta lukuisia kiinnostavia pienyrityksiä, joiden olemassaolosta ei aiemmin tiennytkään.

– Kuinka moni loimaalainen loppujen lopuksi edes tietää, mitä kaikkea täältä löytyy. Kannattaakin etsiä ja kysellä ennen kuin lähtee Turkuun tai Tampereelle ostoksille.

Suuri kiitollisuus

Elina Temonen on halunnut koko ajan messuprojektiaan valmistellessaan pitää tapahtuman sopivankokoisena ja yleisölle ilmaisena.

– Näytteilleasettajien paikkamaksun pidän pienenä, jotta mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan. Itselleni riittää, että saan kulut katetuiksi. Tämä on minun yhden naisen projektini, johon olen saanut kiitettävästi yhteistyökumppaneita, jotka ovat esimerkiksi lahjoittaneet tapahtumassa tarvittavia tavaroita.

Temonen asetti tavoitteeksi viisikymmentä näytteilleasettajaa.

– Tavoite täyttyi ja olen siitä mielettömän kiitollinen. Vain kahta yrittäjää pyysin mukaan, kaikki muut ovat ilmoittautuneet oma-aloitteisesti somen eri kanavien kautta.

Messuille on siten tulossa juuri viisikymmentä yritystä. Loimaan seudulta yrityksiä on 15–20, muut tulevat eri puolilta maata. Kaukaisin messuille saapuva yritys toimii Kaavilla Pohjois-Savossa.

– Näyttäytymisen ohella messut toimivat yrittäjille verkostoitumispaikkana. Messujen jälkeen on mahdollisuus kokoontua verkostoitumaan päivälliselle ja hyödyntämään messupassin etu. Ideana on se, että entuudestaan tutun ihmisen viereen ei saa istua. Messuista tulee perinteinen loimaalainen tapahtuma, jonka järjestän ensi vuonna sekä keväällä että syksyllä.

Messuohjelmaan sisältyy myös Mälläisissä toimivan Ansan Kotileipojien pop-up -kahvila ja puheenvuoroja. KTI Laskutus oy:n Sami Saarenpää kertoo, mitä perintätoimisto oikeasti tekee, SoulOnes oy:n Susanne Seppälä pohtii yrityksen brändäystä ja Puusta Puuhun oy:n Outi Pettersson puhuu metsästä.

PienYrittäjäMessut Loimaalla Hirvihovissa lauantaina 7.9. klo 10–16.