JUTUT

Pikku Wanha Kanala tanssittaa ja maistattaa

Leipoomo-, kahvila- ja herkkukauppa Pikku Wanhan Kanalan yrittäjä Jaana Pirttisalo-Mäkelä järjestää katutansseja Loimaan Kauppalankadulla jo kolmatta kesää.

– Suosittu tapahtuma, mutta tänä kesänä on ollut vähän vaikeuksia ilmojen suhteen. Artistien kanssa pitää tehdä sopimus todella hyvissä ajoin, ja toisaalta kesän sääennusteet ovat menneet pieleen. Siksi olemme joutuneet peruuttamaan yhdet tanssit, Pirttisalo-Mäkelä kertoo.

Viimeiset keskiviikon katutanssit ovat elokuun ensimmäisenä päivänä.

Maalaishampurilaisia

Jaana Pirttisalo-Mäkelä järjestää toista kertaa Loimaan Rompetorin aikana Rompetta ja Ruokaa -tapahtuman Kauppalankadun ja Vesikoskenkadun kulmauksessa.

– Aloitamme jo keskiviikkona elokuun ensimmäisenä päivänä. Torstain ajan valmistelemme viikonloppua, Pirttisalo-Mäkelä vinkkaa.

Gluteenittomat ja laktoosittomat leivontatuotteet lanseerannut Wanha Kanala tarjoaa maistiaisina tuotteistaan tekemiään leivonnaisia ja erilaisia ruokia, joihin lukeutuvat mm. grillissä valmistetut maalaishampurilaisateriat.

– Majoneesia myöten kaikki raaka-aineet lihaa lukuun ottamatta ovat omaa tuotantoamme. Tällä kerralla tarjolla on myös äijäruokaa Kauppalankadun yläpäässä. Äijäruoka pitää sisällään tuhdinkokoisia annoksia.

Ruokailun lisäksi tarjolla on myös sielunravintoa.

– Ämmät Äänessä -ryhmä laulaa ja vuorottelee Miehet Äänessä –porukan kanssa.

Tuottajat tervetulleita

Jaana Pirttisalo-Mäkelä toivottaa ruoantuottajat ja valmistajat tervetulleiksi viikonlopun Rompe-tapahtumaan.

– Kukin voi tulla esittelemään, maistattamaan ja myymään tuotteitaan kadunkulmaamme. Tilaisuus kannattaa hyödyntää, sillä Rompetori vetää tuhansien ihmisten yleisön, Pirttisalo-Mäkelä sanoo.

Oman firmansa yrittäjä arvioi vetävän viikonlopun aikana satoja asiakkaita.

Pikku Wanhan Kanalan katutanssit Kauppalankadulla ke 1.8. klo 17–20. Rompetta ja Ruokaa pe 3.8. klo 8-13 ja la 4.8. klo 8-16.