JUTUT Forssa

Pikkujoulusesonki käynnistymässä – Uusin kauneusalan tulokas on magneettiripset

Katseet vangitseva juhlalook muodostuu monesta pienestä yksityiskohdasta.
Magneettiripset ovat yksi tulevan pikkujoulukauden kauneushiteistä. Niiden laittaminen vie vain muutaman minuutin.

– Katso! Näin helppoa oli näyttävien ripsien saaminen muutamassa minuutissa, kauneushoitola Henriettan yrittäjä Johanna Tähtinen naurahtaa esitellessään juuri kiinnittämiään magneettiripsiä.

Magneettiripset ovat kauneusalan uusimmat tulokkaat, jotka on kehitetty erityisesti allergikkoja ja esimerkiksi ripsiliimoille herkistyneitä varten. Niiden kiinnittämiseen ei käytetä lainkaan liimaa, vaan ripset pysyvät paikoillaan pienten magneettien avulla.

– Magneettiripsillä saa aikaan monia erilaisia tyylejä, sillä niistä löytyy luonnollisempia sekä hieman näyttävämpiä ripsipareja. Yksi pari kestää käytössä noin 100 kertaa, mikäli niistä pitää hyvää huolta, Tähtinen kertoo.

Magneettiripset tulivat kauneushoitola Henriettaan ensimmäisenä Forssassa. Tähtinen näkee, että ne ovat pikkujoulukauden ehdoton hittituote, josta on iloa vielä juhlien jälkeenkin.

– Näyttävillä ripsillä, huolellisesti tehdyllä meikkipohjalla ja mattahuulipunalla saa aikaan klassisen kauniin pikkujoulumeikin. Huulipuna kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti juhlakautena käyttöön, hän vinkkaa.

Lue myös: Juhlamuoti tuo säihkettä pimeyteen – Pikkujoulumuodin avainsanana tänä vuonna näyttävyys

Heleällä iholla juhlaan

Kauneushoitola Lumotun Salongin yrittäjä Eveliina Vuolteen mukaan pikkujoulutyylin kulmakivi on terve ja puhdas iho. Ihonhoito kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen varsinaista juhlapäivää. Kesän jäljiltä iho on usein samea ja eloton. Silloin avuksi tulevat kirkastavat ja puhdistavat tuotteet.

– Tähän aikaan vuodesta kosmetologin tekemä kosteuttava tai kirkastava kasvohoito on loistava valinta juhlien lähestyessä. Myös kotona ihon valmistaminen juhlaan onnistuu kevyen kuorinnan ja heleyttävän kasvonaamion avulla, Vuolle ohjeistaa.

Hänen mukaansa ihonhoitoon nähty vaiva palkitaan viimeistään siinä kohtaa, kun juhlameikki on kantajansa kasvoilla. Hyvinvoivalla iholla meikkipohja näyttää tasaiselta ja raikkaalta.

Lumotussa Salongissa pikkujoulukauden alkaminen näkyy volyymiripsien ja sokerointien kysynnän kasvuna.

Pikkukiharaa ja punoksia

Katja Perkkiö loihti Hanna Hutka-Ojaselle sähäkän pikkujoulukampauksen.

Pikkujoulusesonki alkaa näkyä kampaamojen arjessa marraskuun puolivälistä alkaen. Tina´s Hiusmuotoilua-parturi-kampaamon yrittäjä Katja Perkkiön mukaan esimerkiksi työpaikkojen järjestämien pikkujoulujen vähentyminen näkyy myös varauskirjassa.

– Kampaajalla käynti ennen juhlia virittää aivan eri tavalla juhlatunnelmaan. Ammattilaisen käsissä syntyy kestävä ja luova biletyyli, Perkkiö sanoo.

Pikkujoulujen hiusmuoti on tänä vuonna monikirjoinen. Tyylin avainsanana ovat terveen ja hoidetun näköiset hiukset. Hiusväreistä kutreilla hehkuvat lämpimät punainen ja kupari, sinimusta sekä aavistuksen violettiin taittavat sävyt.

– Kampauksissa nähdään nyt 70-luvun diskokuningatar-meininkiä. Ne ovat suuria ja näyttäviä. Kampauksen jujuna voi olla esimerkiksi punosta, pikkukiharaa tai lettejä. Pääsääntönä tyylissä tällä sesongilla on se, että mieluummin överit kuin vajarit, Perkkiö summaa.

Lotta Saarenmaa