JUTUT Forssa

Pilapiirtäjä Juho Juntunen julisti Forssan olevan taivas maan päällä – ”Forssassa on vain yksi vika, pylsy”

Helvetin tulirotkollaan tyykikyläläisiä vihastuttanut ja ihastuttanut pilapiirtäjä Juho Juntunen löysi itsestään sisäisen forssalaisen. Sitä myöten alakerran kauhut vaihtuivat palaan taivasta.
Jumala suojelee Forssaa ja forssalaisia Juho Juntusen t-paidassa.
Jumala suojelee Forssaa ja forssalaisia Juho Juntusen t-paidassa.

Juho Juntunen ei ollut ikinä käynyt Forssassa, kun hänen tyykikyläläiset juuret omaava ystävänsä pyysi miestä piirtämään Forssan. Taustatiedoista poiki helvetin tulirotko, johon Seutu-Sanomat sittemmin kutsui tamperelaisen pilapiirtäjän tutustumaan.

Juntunen on tehnyt pilapiirroksia Seutu-Sanomille vuosikaudet. Nyt mies on painattanut t-paidan, joka antaa Forssasta uudenlaisen kuvan. Tulirotkosta on tullut taivas maan päällä.

– Tulirotko syntyi ystäväni kertomuksista. Teini-ikäisenä hän oli kokenut Forssan pelottavaksi paikaksi, missä ei olisi edes halunnut olla. Sittemmin aika on kullannut muistot, ja hän suhtautuu Forssaan lämpimästi. Samanlaistahan se teineillä on joka paikassa; siinä iässä ei ole missään hyvä olla, Juntunen pohtii.

Vuosien mittaan Juntunenkin on vaihtanut suuntaa.

– Olen oppinut tuntemaan ihania ihmisiä Forssasta ja lähikunnista. Älyttömän hieno paikka, joka lyö Kouvolan mennen tullen. Oikeastaan Forssassa on vain yksi vika, pylsy. Sille perinneruoalle en ihan lämpene.

Muusikkonakin Juntunen näkee Forssassa palan taivasta.

– Oikeasti kunnioitan esimerkiksi Malin veljeksiä ja sitä, mitä he ovat tehneet suomalaisen musiikin hyväksi.

Legokaupunki

Juho Juntunen tunnustaa suhtautuvansa aiempaa avarakatseisemmin suomalaisiin kyliin ja kaupunkeihin.

– Ja kun olen ollut forssalaisten kanssa tekemisissä, olen huomannut, että sisälläni asuu pieni forssalainen. Joskaan en tykkää juoda puistossa viinaa, Juntunen kertoo.

Sen sijaan Juntunen löysi legopalikat ja rakensi niistä kaupungin, Forssan, jota Jumala suojelee. Ja palikoista syntyi t-paita. Lisätiedot www.havannanvalot.fi/product/67/forssa-pala-taivasta.

 

Luetuimmat