JUTUT Somero

Rantatuvan ravintoloitsija vaihtui Somerolla – Sadik Kizilyamac haluaa tarjota ohjelmaa nuorillekin

Turkkilaislähtöinen Sadik Kizilyamac aloitti Rantatuvan ravintoloitsijana Somerolla pääsiäisenä. Uusi isäntä aikoo huomioida nuoret ohjelmatarjonnassa.
Ravintoloitsija Sadik Kizilyamic ja kokki Petteri Luukkala toteavat Rantatuvan vahvuudeksi myös sijainnin joen varressa.
Ravintoloitsija Sadik Kizilyamic ja kokki Petteri Luukkala toteavat Rantatuvan vahvuudeksi myös sijainnin joen varressa.

Sadik Kizilyamac muutti kotimaastaan Turkista Suomeen noin kymmenen vuotta sitten.

– Ensin tein ravintola-alan töitä yökerho Apollossa kolmen-neljän vuoden ajan, Kizilyamac kertoo.

Sittemmin Kizilyamacin tuttava kertoi Esakallion tanssilavan hakevan ravintoloitsijaa.

– Tutustuin asiaan ja kiinnostuin. Esakallion asiakaspohja oli tuolloin ja on edelleen hyvässä kunnossa keskiviikko- ja perjantaitanssien sekä erikoisiltojen myötä.

Lähiruokaa ja musiikkia

Sadik Kizilyamic on pyörittänyt Esakallion ravintolaa viiden vuoden ajan.

– Kun tuli mahdollisuus ryhtyä Rantatuvan yrittäjäksi, tartuin siihen, Kizilyamic toteaa.

Rantatuvassa Kizilyamac aloitti pääsiäisenä.

– Jatkan toimintaa aika lailla samoilla linjoilla kuin edeltäjänikin. Ensi vuodelle olen kaavaillut joitakin pieniä muutoksia.

Uusi ravintoloitsija haluaa huomioida myös nuorison.

– Täällä on ollut viikonloppuiltaisin 21 vuoden ikäraja, mutta haluan tehdä siihen poikkeuksen perjantai-iltojen osalta tarjoamalla nuorille kesäaikana bileitä ja tapahtumia, joihin pääsevät 18 vuotta täyttäneet.

Kizilyamic pyrkii myös synergiaetuun.

– Tavoitteenani on saada myös Esakallion asiakkaat Rantatupaan syömään. Tällä viikolla lanseeraamme uuden ruokalistan, mutta tarjoamme maanantaista perjantaihin myös arkilounasta. Listaruoan lisäksi viikonloppuina on tarjolla myös hyvän noutopöydän ruoat.

Rantatuvan kokki Petteri Luukkala kertoo, että ruoka valmistetaan varsin pitkälti omassa keittiössä.

– Teemme melkein kaiken itse muun muassa pizzataikinoista kastikkeisiin. Raaka-aineet hankimme mahdollisimman läheltä siksikin, että nykyisin asiakkaille kotimainen ruoka ja lähiruoka ovat tärkeitä asioita. Esimerkiksi Tammelan Makulihasta tulee meille makkaraa ja oma lihamix sovitulla rasvaprosentilla, Luukkala kertoo.

Burgerit ovat tämän ajan suosikkiruokaa ja niitä tehdään Rantatuvassakin.

– Lisäksi meiltä saa pizzoja ja fingerfoodia sekä half and half – ruokaa, joka sisältää pizzan ja salaatin.

Musiikki-illat jatkuvat Rantatuvassa. Ensi lauantaina covermusiikkia soittaa Tinkerbell.