JUTUT Forssa

Ravintola Statuksen keittiö avautuu taas kesällä – Ruokalistalle inspiraatiota valtameren toiselta puolen

Status haluaa profiloitua koko perheen ruokaravintolaksi.
Remonttityöt sujuivat nopeasti, eikä ravintola ollut suljettuna kuin yhden aukiolopäivän. Kivanc ja Anne Güzel saivat ideoita ruokalistalle Miamin-matkalta.
Remonttityöt sujuivat nopeasti, eikä ravintola ollut suljettuna kuin yhden aukiolopäivän. Kivanc ja Anne Güzel saivat ideoita ruokalistalle Miamin-matkalta.

Ravintola Status on remontoinut tilojaan uusiksi, sillä ravintolan keittiö avautuu taas usean välivuoden jälkeen alkukesän aikana.

– Meiltä lähti Blackjack-pöytä, koska Veikkaus vetää pelipöydät pois kaikista ravintoloista, ja tämän vuoksi ravintolaan vapautui lisää tilaa. Siirsimme narikan entisen pelipöydän nurkkaan ja laajensimme keittiötä vanhaan narikkaan, yrittäjä Kivanc Güzel kertoo.

Yrittäjä muistelee, että Statuksessa ruokailtiin sisätiloissa vuoteen 2010 asti, kunnes narikan laajentamisen vuoksi keittiö suljettiin. Tämän jälkeen yökerhon etupihalla palveli jonkin aikaa grillivaunu.

– Asiakkaat ovat kyselleet ruokaravintolan perään, joten halusimme myös vastata heidän toiveisiinsa.

Valttina valmistustapa

Ravintola Statuksen keittiö avautuu alkukesän aikana.

– Kesäkuun aikana, kunhan maahantuoja toimittaa ensin tilaamamme Mibrasa-hiiligrilliuunin ravintolaan ja kouluttaa henkilökunnan sen käyttöön. Haluamme erottua alueen muista ravintoloista, jonka vuoksi päätimme hankkia hiiligrillin, joka paistaa kaiken kasviksista kanaan ja lihaan. Valmistustapa tuo ruokaan aivan omanlaisensa maun, Kivan Güzel kuvailee.

Tuleva menu on yhä yrittäjän ja kokkien suunnittelussa, mutta listalle on haettu ideoita Yhdysvalloista asti, jossa Kivanc ja Anne Güzel viihtyvät lomamatkoillaan.

– Palasimme juuri Miamista, ja lomalla nautituista herkuista saatiin ideoita omalle ruokalistalle. Jenkeissä on kaikki vaan suurempaa ja ihmeellisempää – ruokakin, Anne Güzel naurahtaa.

Ravintola Statuksen annostarjonta tulee koostumaan esimerkiksi burgereista ja fingerfood-annoksista, oheen kehitetään myös kevyempiä vaihtoehtoja, kuten salaatteja.

– Myös lapset huomioidaan, koska haluamme profiloitua koko perheen ravintolaksi. Emme ole pelkästään yökerho, Anne Güzel sanoo.

Kesän aukiolopäivät julkaistaan myöhemmin, mutta tarkoituksena on, että ravintola aukeaisi kello 11 aamupäivällä palvelemaan lounasruokailijoita, ja keittiö sulkeutuisi kello 22 aikaan.

Uusi sukupolvi

Syksystä 2007 toiminut ravintola Status sai alkunsa yrittäjä Kivanc Güzelin ja hänen vaimonsa yhteisenä terassi-iltana syntyneestä haaveesta perustaa oma ravintola. Nyt pariskunnan esikoinen, 17-vuotias Emirhan työskentelee ravintolassa oppisopimuksella.

– Merkonomiksi opiskeleva Emppu työskentelee perheyrityksessä oppisopimuksella. Hän on taiteilijasielu, heittää keikkaa DJ:nä ja tekee omaa musiikkia. Emppu kävi Lontoossa DJ-kurssilla ja oli 16-vuotiaana kurssinsa nuorin. Lisäksi kotona kasvaa johtaja-ainesta oleva Efe-poika. Haaveissa on, että joskus pojat ottaisivat vastuun ravintolasta, Anne kertoo.