JUTUT

Rivo julkaisi uuden singlen – Ykkösnyrkki iski kuulijoihin

Forssalaisräppäri Rivon singlelohkaisu Ykkösnyrkki ponkaisi melkein välittömästi ilmestymisensä jälkeen Spotifyn 50 viraalisinta -striimauslistan ykköseksi.

– Ihan törkeän siistiä, Riku Virtanen alias Rivo fiilistelee.

3. marraskuuta julkaistulla raidalla forssalaisräppäriä fiittaavat Altis, Mängi, MC Kajo, Nikke Ankara, Eepi Boloks, Skandaali ja Jussi Kuoma.

– Kesällä kelailin, että olisi siistiä tehdä sellainen possebiisi, mikä olisi kunnon sylkemistä, ja pyytää siihen Suomen kovimpia punchline-äijiä messiin. Olin yhteydessä LX-Beatsiin, joka teki siihen biitin.

Virtasella oli lähtökohtaisesti visio artisteista, jotka hän halusi mukaan yhteistyöraidalle.

– Skandaali ja Mängi äänitettiin Stadissa, Nikke ja Jussi Kuoma Lahdessa, ja loput kotonani Forssassa. Kauniston Kalle miksasi ja masteroi koko paketin.

Uutta materiaalia

Rap-artisti Rivo on julkaissut kaksi omakustannealbumia, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2015. Viime vuosina artisti on julkaissut lähinnä yksittäisiä singlejulkaisuja ja musiikkivideoita.

– Olen yrittänyt vähän aktivoitua tuolla netissä, esimerkiksi juuri Spotifyn kanssa. Mietin kyllä, että olisin tehnyt tänä vuonna kokonaisen levyn, mutta se jäi, kun oli niin monta muutakin juttua samaan aikaan menossa. Ne on aina niin pitkiä projekteja, että tiputellaan nyt noita sinkkuja ja musavideoita vaan tasaista tahtia.

Ykkösnyrkin jälkeen Rivon on tarkoitus julkaista videot kappaleille Liekki ja Tekijät tekee.

– Ne ovat molemmat uusia biisejä. Koitetaan ainakin toinen saada tässä tämän vuoden puolella vielä ulos.

Uutta materiaalia hän kirjoittaa viikoittain.

– Se, että menevätkö ne julkaisuun asti, on sitten aina toinen juttu.

Skandaalin tuplaaja

Rivo räppäsi itselleen freestylen Suomen mestaruuden vuonna 2013 ja sijoittui hopealle vuonna 2015. Tänä vuonna hän nousi rapin SM-kisoissa lavalle juontajana ja esiintyjänä.

– Se oli hauska kokemus, ja Nosturissa nyt on aina siistiä räpätä, kun siellä on niin paljon jengiä. Freestyleä tulee heitettyä esimerkiksi keikoilla, mutta ainakaan tällä hetkellä varsinainen kisaaminen ei kiinnosta.

Rivo on kiertänyt myös keväästä alkaen rap-artisti Skandaalin tuplaajana.

– Ei tarvinnut kauan miettiä vastausta, kun Skandaali kysyi haluaisinko lähteä sen keikoille messiin tuplaajaksi. Olen jo ihan skidinä itse fiilistellyt sen musaa, niin on kyllä ollut siistiä päästä yhdessä vääntämään, ja olen oppinut paljon uutta niiltäkin reissuilta.

Rivo: www.facebook.com/rivohiphop