JUTUT Loimaa

Rompeloimaa tarjoilee jälleen runsaasti huveja

Perinteisten Loimaan Rompepäivien kylkeen kasvanut Rompeloimaa tarjoilee monenlaista tekemistä. Tapahtuman tarkoituksena on myös tehdä Loimaata laajemmin tunnetuksi.
Lauantaina riittää Loimaalla huveja. Torilla järjestetään muun muassa traktorinvetokisa.

Loimaan Kauppala -yhdistyksen sihteeri, Mainos- ja mediatalo Trivalin toimitusjohtaja Leena-Maija Pärssinen toteaa, että Rompeloimaan ja muiden tapahtumien yhtenä tärkeänä tavoitteena on tehdä Loimaata tunnetuksi.

– Esimerkiksi Rompeloimaa vetää paljon väkeä Loimaan alueen ulkopuoleltakin. Kun vierailijat saavat tapahtumista hyviä kokemuksia, he saattavat tulla toistekin. Parhaassa tapauksessa joku voi alkaa miettiä jopa Loimaalle muuttamista, Pärssinen pohtii.

Pärssinen toivoo, että myös oma väki lähtisi entistä runsaslukuisempana tutustumaan Rompeloimaan tarjontaan.

– Varmaankaan edes kaikki loimaalaiset eivät ole käyneet keskustan liikkeissä. Rompeloimaan aikana liikkeiden tarjontaan on helppo tulla, kynnys on matala, kun kaupat levittäytyvät jalkakäytäville.

Toimivaa yhteistyötä

Rompeloimaa on rakentunut Peltoisten Kyläyhdistyksen perinteisten Rompepäivien kylkeen ja laajentunut monipuoliseksi tapahtumaksi.

– Rompepäivät on se taikinan juuri, jonka ympärille on ollut helppo rakentaa ohjelmaa. Romppeet ovat Peltoisissa ja huvitukset kaupungin keskustassa, Leena-Maija Pärssinen toteaa.

Loimaan keskustan Pärssinen näkee kompaktina kokonaisuutena, joka on hyvin hallinnassa.

– Loimaan kaupunki on ollut hengessä mukana koko ajan ja antanut mahdollisuuden sulkea keskustan katuosuuksia kävelykaduiksi. Lähtökohdat ovat silloin mallillaan, kun kaupungintalolla suhtaudutaan tapahtumaan myötämielisesti.

Rompeloimaan langat ovat pienen porukan käsissä, mutta monet yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt tuovat tapahtumaan omaa ohjelmaansa.

– On hienoa nähdä, miten hyvässä yhteishengessä eri tahot keskenään toimivat.

Kansallispukuja ja traktoreita

Rompeloimaan ohjelmassa on uutta kansallispukujen tuuletuspiknik keskuspuistossa.

– Kun luin Seutu-Sanomista jutun, jossa Iina Wahlström kertoi kansallispuvuista ja kaavaili tapahtumaa niiden ympärille, soitin hänelle heti, ja sovimme tästä piknikistä, Leena-Maija Pärssinen kertoo.

Monilla ihmisillä on kansallispuku unohtunut vaatekaappiin. Nyt ne tuodaan näkyviin piknikin ohella entisen Tiimarin tiloissa mallinukkien päälle puettuina.

– Kansallispukua ei enää tarvitse välttämättä pukea päälleen kokonaisuutena, vaan siitä voi yhdistää osia arkipukeutumiseen. On ihan sallittua pukeutua vaikkapa kansallispuvun hameeseen ja t-paitaan.

Uutuus on myös Bensaa suonissa –tapahtuma, joka tuo Kauppalankadulle mm. uusia autoja, pyöriä ja mönkijöitä. Tapahtumaan sisältyy Loimaan Rotaryklubin ja Loimaan Ladun järjestämä polkupyörillä ajettava taitoajokilpailu, jossa arvotaan Rukan-matka.

Rotary Rallyyn puolestaan on kutsuttu kaikki Suomen harrasteautoilevat rotarit. Kaikki vanhojen autojen omistajat ja kiinnostuneet ovat tervetulleita myös osallistumaan ralliin. Aiemmin tapahtuma on järjestetty pääosin Somerolla, mutta nyt se keskittyy Loimaalle. Loimaan Pienviljelijäyhdistys ja Naavanaiset puolestaan tuovat torille jälleen vanhoja traktoreita ihmeteltäviksi. Samalla järjestetään traktorinvetokilpailu.

– Musiikkitarjonnasta huolehtivat Ämmät äänessä- ja Äijät äänessä -ryhmät sekä Matti Merta. Loimaalaiset ravintolat huolehtivat siitä, että lounas- ja piknikruokaa on tarjolla kiitettävästi.

Kauppalabussit kuljettavat yleisöä veloituksetta Rompeloimaan aikaan klo 9-17 keskustaan ja takaisin K-Raudan ja Tokmannin pysäkeiltä.

Loimaan Seurahuoneen järjestämiä Rompeiltamia vietetään pe 3.8. Peltoisten vanhalla torilla, missä esiintyvät Janne Tulkki, Tulinen Sydän sekä Poika ja Jukka. Loimaan Keilahallilla soittaa Turo´s Hevi Gee sekä tankotanssishow ja terassilattarit.

Vuodesta 1994 saakka järjestetyt Rompepäivät pidetään Peltoisissa la 4.8. klo 6-16. Lisätietoja ohjelmasta ja aikatauluista sivustolla www.rompeloimaa.fi.