JUTUT Loimaa

Rumpuryhmä pitää meteliä – Tsemppaajat auttavat Hurrikaania vaikeiden hetkien yli

Hurrikaani-Loimaan rumpuryhmä pitää huolen siitä, että mökissä on meteliä. Kotijoukkuetta vaikeiden hetkien yli tsemppaavat rumpalit eivät ole laskeneet, montako kapulaa lentopallokauden aikana tuhoutuu.
Pavle Stevanovic (vas.), Jouni Mäntylä ja Väinö Koskinen tsemppaavat Hurrikaania voittoihin.

Kun Hurrikaani-Loimaa aloitteli lentopallon mestaruusliigassa, katsomossa oli vielä aika hiljaista. Enää ei ole. Siitä pitää huolen niin pelaajia kuin yleisöäkin tsemppaava rumpuryhmä.

– Ensimmäisten mestaruusliigakausien aikaan rummutimme pudotuspeleissä, mutta sittemmin homma laajeni kaikkiin runkosarjan kotiotteluihin. Niitä ei ole tälläkään kaudella juuri keneltäkään meistä jäänyt väliin, Pavle Stevanovic toteaa.

Rumpuryhmän nuorin tsemppaaja on Aurassa asuva Väinö Koskinen.

– Tätini ja hänen miehensä alkoivat käydä Hurrikaanin peleissä. Kun olin ensimmäisen kerran Loimaan liikuntahallissa heidän mukanaan, innostuin lajista. Katsomossa olen ollut jo ensimmäisestä mitalikaudesta alkaen, Koskinen kertoo.

Jouni Mäntylällä on omat syynsä rummuttaa Hurrikaania voittoihin.

– En minä täällä olisi, ellei oma poika pelaisi joukkueessa, Hurrikaanin liberon Jesse Mäntylän isä kertoo.

Hikinen urakka

Pudotuspelivaiheessa rumpuryhmä käy myös vierasotteluissa.

– Ne ovat kiihkeitä vaiheita puolin ja toisin. Kerran Raisiossa saimme rummutuskiellon. Ei se ollut Loimun syy eikä kanta, vaan kuuluttajan linjaus, Jouni Mäntylä muistelee.

Tällä kaudella eräässä VaLePa-ottelussa halkesi yksi rumpu. Sitä, kuinka monta rumpukapulaa kauden mittaan tuhoutuu, kukaan ei lähde edes arvailemaan.

– Lähinnä meidän lisäksemme Akaa-Volleyn fanit pitävät aikamoista meteliä kannustaessaan omiaan. Myös kokkolalaiset tsemppaavat Tiikereitä hienosti, vaikka seura ei enää pelaakaan liigan huipulla. Sen sijaan Hurrikaanin ja VaLePan välisissä finaaliotteluissa sastamalalaisfanit ovat olleet aika vaisuja silloinkin, kun VaLePa on voittanut, Stevanovic ihmettelee.

Vaikka rumpalointi on hauskanpitoa ja sinänsä myös urheilusuoritus, jossa tulee oikeasti hiki, sillä on myös syvempi päämäärä.

– Yritämme osaltamme kannustaa joukkuetta voittoihin saada voittoja ja ehkä joskus siihen Suomen mestaruuteenkin.

Olennaista on pitää oman joukkueen uskoa yllä huononakin hetkenä.

– Jos jossakin pallossa epäonnistutaan, ei se haittaa. Kannustamme osaltamme pelaajia pääsemään asian yli, ja usein se auttaakin. Tärkeintä on pitää meteliä silloin, kun Hurrikaanilla menee huonosti.

Jouni Mäntylä toteaa loimaalaisyleisön positiiviseksi.

– Ei täällä helposti synkistytä, jos tulee huonoja hetkiä.

Jalkapallosta lentikseen

Jouni Mäntylä toteaa ryhmän rumpaloinnin melko askeettiseksi.

– Rumpuja nyt voi hakata kuka tahansa, mutta ei se haittaa, jos on musikaalinen. Me olemme kaikki jonkinasteisia laulajia, Mäntylä pohtii.

Ryhmä hakee välillä uusia aspekteja kannustamiseensa. Tällä kaudella ilmoille on kantautunut olė, olé -huuto.

– Uskon, että se aina vähän laskee vastustajan fiilistä, mutta ei sitä pidä joka välissä viljellä, Pavle Stevanovic sanoo.

Rumpalit korostavat sitä, että he eivät tarvitse mitalia, vaan joukkue. Mäntylällä on entisenä Perttelin Peikkojen passarina runsaasti kokemusta myös pelikentältä.

– Ehkä omalla lentopallourallani on ollut jonkin verran tekemistä sen kanssa, että Jesse valitsi tämän lajin. Toisaalta hän oli pirun hyvä jalkapalloilija pikkupoikana. Salossa jalkapalloa pelattiin kuitenkin kakkossarjassa, mutta lentopalloa mestaruusliigassa, Mäntylä toteaa.

Kiinnostavin on rumpalien mielestä kovatasoinen ja tasainen peli, joka lopussa kääntyy Hurrikaanin eduksi.

– Paras kokemus on ollut VaLePa-peli, jossa Hurrikaani nousi 0–2-tappioasemasta 3–2-voittoon, Väinö Koskinen kertoo.

Väinö Koskinen toteaa, että paras ottelu on hyvätasoinen ja tasainen peli, joka lopussa kääntyy Hurrikaanin eduksi.

Hurrikaani kohtaa puolivälierissä Loimaalla Team Lakkapään ke 6.3. ja to 7.3. klo 18.30.