JUTUT Forssa

Sali24 liikuttaa kuntosalikävijöitä Forssassa ympäri vuorokauden

Entinen LF Gym tunnetaan nykyisin nimellä Sali24.
Päivi Aittamaa (vas.) ja Annika Sipilä aloittivat Sali24:n yrittäjinä toukokuussa.

Päivi Aittamaa ja Annika Sipilä aloittivat Lepistönkadulla toimivan kuntosalin yrittäjinä kuin lennosta tämän vuoden toukokuussa. Entinen LF Gym tunnetaan nyt nimellä Sali24, sillä sali on jäsenille auki avainkortilla 24/7.

– Tänä päivänä on erityisen tärkeää, että asiakas pääsee harjoittelemaan juuri silloin kuin hän ehtii tai haluaa, Päivi Aittamaa kertoo.

Asiakkaiden toive oman kuntosalin säilymisestä motivoi Aittamaata ryhtymään kuntosaliyrittäjäksi, kun paikan aiempi yrittäjä Leena Kastikainen ehdotti hänelle tätä vaihtoehtoa aiemmin keväällä. Aittamaalle oli selvää, että sopivan kumppanin löytyessä, hän voisi tarttua haasteeseen.

– Aloitin keskustelut Annikan kanssa, ja hän sai sellaisen positiivisen boostin aikaiseksi, että kyllä me tämä yhdessä hoidetaan.

Pitkän linjan kilpaurheilijana ja valmentajana Päivi Aittamaa vastaa kuntosalin toiminnasta, PT-valmentajien varauksista ja muista valmennus- ja liikuntatapahtumista.

Aittamaalla on lukuisia liikunta-alan koulutuksia ja lisäksi hän on menestynyt kilpaurheilija muun muassa kamppailulajien puolella.

Kiinnostus hyvinvointiin

Annika Sipilällä on vahva tausta asiakaspalvelun parista.

– Tutustuimme Päivin kanssa Turun hieronta-akatemiassa, josta meillä molemmilla on määrä valmistua ensi kuussa hierojiksi. Päivin ehdotus kuntosaliyrittäjyydestä tuntui houkuttelevalta, vaikka en ole aiemmin miettinyt yrittäjäksi lähtemistä aivan tälle alalle, Annika Sipilä kertoo.

Sipilä on myös toiminut hevosalalla.

– Oikeastaan kuvittelin aina, että työskentelisin eläinten parissa. Olen työskennellyt ravi- ja ratsuhevosten kanssa Suomessa sekä myös Espanjassa ja Kiinassa, Sipilä kertoo.

Hierojaopintoihin Sipilän kuljetti kiinnostus ihmiskehoon ja sen hyvinvointiin.

– Olen luonteeltani sellainen hoivaajatyyppi, joka näkyy alavalinnassakin.

Sali24:ssä Annika toimii asiakaspalveluvastaavana, ja lisäksi hän ottaa hieronta-asiakkaita vastaan.

Toiveita kuunnellaan

Yrittäjävaihdoksen myötä kuntosalin ovet eivät ehtineet olla päivääkään kiinni. Kaksikko toimii Sali24:ssä osa-aikayrittäjinä.

– Kasvetaan sisään ja luodaan tästä meidän näköinen paikka, Aittamaa kuvailee.

Kuntosali tarjoaa yhteensä 800 neliön edestä liikunta- ja sosiaalitiloja sekä lapsiparkin. Salilla on mahdollista saada myös henkilökohtaisia harjoitteluohjelmia PT-valmentajilta ja lisäksi salissa järjestetään ryhmäliikuntatunteja, joista erityisen suosittua on ollut muun muassa toiminnallinen treeni.

– Lähes kaikki samat palvelut LF Gymin ajoilta ovat säilyneet. Jotain uutta tuomme tullessamme, kuten asiakkaiden toivomat sulkapallovuorot. Myös Päivin kamppailuosaamista tullaan jatkossa hyödyntämään, kaksikko kertoo.

Kynnys madaltuu

11. lokakuuta alkaa salilla madalletaan kuntosalin kynnystä starttikurssilla.

– Personal trainerin ja ryhmän tuki helpottaa kuntosalimaailmaan tutustumisessa, koska paikalla on muitakin aloittelijoita.

Yrittäjät haluavat rohkaista aloittelijoita rohkeasti mukaan myös muina aikoina.

– Täällä on turvallinen ilmapiiri. Kaikki treenaavat omalla tasollaan ja omaa tahtiaan. Apua uskaltaa kysyä henkilökunnan lisäksi myös muilta treenaajilta, Aittamaa vakuuttaa.

Luetuimmat