JUTUT Loimaa

Samuli Edelmann, Adi L Hasla, Sini Yasemin ja Ellips tähdittävät City Festiä – “Loimaalla oli tilausta kaupunkifestivaalille”

Loimaan Seurahuoneen alue parkkipaikkoineen muuttuu 8. kesäkuuta festivaalialueeksi, kun Seurahuone yhteistyökumppaneineen järjestää toisen perättäisen CityFestin.
Muutaman kuukauden kuluttua lumi on vain muisto ja Greta Grönholmin takana avautuvalla parkkipaikalla juhlitaan Cityfestiä.

Vielä Loimaan Seurahuoneen katolla on hyytävät olosuhteet, mutta kutakuinkin kolmen kuukauden päästä siellä nautiskellaan cocktaileista ja Suomen eturivin artisteista CityFestin SuperVIP-alueella.

– Viime vuonna ensi kertaa järjestetty CityFest otettiin todella hyvin vastaan. Loimaalla oli tilausta kesän alkuun sijoittuvalle, laadukkaalle kaupunkifestivaalille, Loimaan Seurahuoneen yrittäjä ja CityFestin järjestäjä Greta Grönholm kertoo.

Ensimmäisenä vuonna kävijöitä oli reilu 1 000, tänä vuonna tarkoituksena on tavoittaa noin 1 500–2 000 festivaalivierasta.

– Hyvältä näyttää, sillä esimerkiksi SuperVIP-lipuista on jo yli puolet myyty.

Eturivin artisteja

Vuosi sitten Loimaalla yleisöä villitsivät maan ykkösartistit Elastisesta Reino Nordiniin, eikä tämänkään vuoden musiikkikattaus kalpene debyyttivuodelle.

– Haluamme panostaa laatuun että monipuolisuuteen, jotta festareilta löytyisi jokaiselle jotakin.

Artistikiinnityksiä ovat tänä vuonna Samuli Edelmann, Haloo Helsingistä soolouralle lähtenyt Ellips, juuri vakuuttavan esikoisalbuminsa julkaissut laulaja-lauluntekijälupaus Sini Yasemin, rääväsuuräppäri Petri Nygård, striimauslistoja hallitseva Adi L Hasla sekä retronostalgiaa tarjoileva DJ Oku Luukkainen.

– Ihmiset kiertävät paljon keikoilla, joten tavoitteenamme on tavoittaa festarikävijöitä myös alueen ulkopuolelta. Viime vuonnakin kävijöitä oli esimerkiksi Turusta ja muualta Varsinais-Suomen alueelta.

Viime vuonna Loimaalla yleisönsä otti muun muassa Roope Salminen. Kuva: Ari Mäkiö

Cocktail tuopin sijaan

Koska festareiden taustalta löytyy useasti palkittu baarimestari, on Grönholmille tärkeää, että festivaaleilla tarjoillaan laadukkaita juomia, eikä asiakkaan tarvitse tyytyä pelkkään tuoppilonkeroon.

– Lisäksi CityFest on K18-tapahtuma, mikä mahdollistaa sen, että koko festarialue on anniskelualuetta.

Tapahtuman normaali pääsylippu kustantaa 35 euroa. Spesiaalimpaa festaritunnelmaa tavoitteleville on tarjolla 60 euron hintainen VIP-lippu tai 120 euron arvoinen SuperVip, johon lukeutuu ainutlaatuinen Seurahuoneen katolle rakennettava SuperVip-alue.

– Alueelta on esteetön näkymä lavalle yli koko festarialueen. Hintaan kuuluu myös esimerkiksi alkumalja ja ruokailu juomineen.

VIP-lippuja myydään Seurahuoneella, normaalihintaiset liput ovat pian tulossa myyntiin Ticketmasteriin.

– VIP-paketit ovat olleet erityisesti firmojen suosiossa. Mikä on parempi tapa juhlistaa alkavaa kesää henkilökunnan tai asiakkaiden kanssa, kun on ruoka, juoma ja esiintyjät valmiina.